Jag i fokus

Det höll på att sluta med träning i vinterstövlar idag, men det löste sig. När jag kom till Sats Medis hade lilla flärpen på dragkedjan spårlöst försvunnit och jag kunde inte få ner dragkedjan. Alls. Så projekt åla av sig skon började. Och det var uppvärmningen. Sedan mötte jag min PT och på schemat var rörlighets- och styrketest. Det var inte svettigt och jobbigt, men man fick koncentrera sig och köra strikta övningar för att hitta sin maxvikt vid en repetition. Fokus var smal bänkpress och pull down. Och sedan lite rotatorkuff och rygg. Och rörlighet i knäböj. Med mera. Jag är hoppfull om framtiden och ser redan fram emot nästa pass och att sätta tänderna i ett träningsprogram. Nu är det stillasittande och hjärnfokus som gäller.


Färdigtränad och redo för kontoret



Vägen till frihet

Igårkväll var vi på bio med jobbet och såg Mandela: Vägen till frihet. Jag hade inte läst något om filmen och hade således inga förväntningar alls. Men oj så bra den var. Tårarna kom fram lite titt som tätt och den kändes verkligen inte som två och en halv timme lång. Sevärd, helt klart. Och fem tummar upp från mig!




Idag ska jag starta en ny resa i mitt liv. Jag har blivit med PT och ska se hur långt det kan ta mig. Hur långt kan man pressa kroppen? Hur stark kan man bli? Vi får se hur jag känner efter den första dejten som är klockan 07.00 (!) 

Efter jobbet idag är det dags för NTC Tour Stockholm, ett träningsevent jag ska besöka med några härliga bruttor. Det blir träning, spinning, yoga och kanske lite shopping? Nu ska jag ladda lite så här på morgonkvisten. Nu kör vi.



Veckans träning vecka fyra

Måndag: Instruera Cykel och Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Intervaller på bandet, 10x200
Torsdag: Vila
Fredag: Minutintervaller på bandet
Lördag: Ryggstyrka med pulshöjande inslag
Söndag: Vila


Förra veckan var veckan då jag sprang fem kilometer under 26 minuter. Det var också veckan då jag körde två grymma intervallpass på bandet, ett bra styrkepass samt instruerade min måndagsdubbel. Fem pass och hela tre vilodagar. Jag är nöjd.



Cirkel




Idag stod cirkelträning med vänner på schemat. Dock hade vi begränsat med tid eftersom jag satt i möte halva dagen och behövde hämta Alicia efteråt. Men jag sprang från kontoret och vi hann få in hela vår cirkel i fyra varv och avsluta med plankan. Och det hela gick fint som tusan! 45 sekunder arbete/15 vila enligt följande upplägg

Omvända burpees
Rumpövning (ligg på mage, spänn rumpan och lyft ben (lår) uppåt)
Mountain climbers
Armhävningar
Utfallshopp
Djupa knäböj
Stående tricepspress bakom huvud
Höga knän


Plankan 3x45 sek


När jag kom hem blev det hockey samtidigt som jag försökte få till någon form av middag. Man tager vad man haver och med västerbottenpaj, pasta, créme fraiche, kalkon, soltorkade tomater, kronärtskocka och några tomater blev det ändå helt okej. Dock blev middagen supersen eftersom annat kom emellan. Efter en paprika till efterrätt och en nu sovande Alicia ska jag få till en varm dusch. 


Dagens goda hopplock



Bröst och triceps

Endorfiner!!


Jag vaknade i morse och kände mig lite risig faktiskt. Jag tänkte skippa träningskläder men tänkte att det är bra om de finns med, ifall att.. Och tur var väl det, för jag var nog bara trött i morse  och fick till ett toppenpass på gymmet. Bröst och triceps var fokus och även lite inslag av mage.


Bänkpress 5x10
Superset hantelpress - benspark med rumplyft på bänk x3
Superset stående flyes nedåt i cc - kettlebellswing x3
Superset triceps push down - tricepsarmhävning på knä x3
Dips mot bänk - benspark med rumplyft på bänk x3
Plankan 45 sek - Bålrotation m medicinboll x3



Maten smakade ljuvligt efteråt



Tung body pump




Nu är jag färdigtränad för idag. Body pumpen var tung, skivan hoppade vid två tillfällen och det var bara inte ett typiskt bra pass. Men deltagarna var übergrymma, energin fanns där och salen var fullproppad. Det var mest jag som inte kände att jag räckte till. Det kändes som jag inte riktigt kunde förmedla ett så grymt pass som jag ville. Och sådana dagar har man ju ibland. Men då blir känslan bättre nästa gång, helt klart! Nu ska jag hem till lilla familjen, äta pastasallad och duscha. Sedan ska jag vila mina arma små axlar. Ajaj!



Bra start

Min måndag startade på bästa sätt med en jäkla energi på dagens cykelklass. Det är alltid skönt att starta veckan med träning, jag tror liksom det sätter ribban för resten av veckan. Nu ska jag iväg till Signalfabriken och köra dagens andra klass, Body pump. Idag hoppas vi systemet fungerar så jag slipper agera dörrvakt och neka inträde.


Med svettränder och rött nylle



Måndag

Helgen är över och det är dags för en ny jobbvecka. Igår startade jag dagen på Gunnarssons med två vänner. En pecannötkolapaj och två kaffe senare tog vi en miniprommis. Sedan fyndade jag två par jeans för inga pengar och efter det åkte jag hem och jobbade. Det var liksom den söndagen. Och den helgen. Tur att jag får starta veckan med min dubbelmåndag med Cykel och Body pump.

Annars måste jag bara tipsa om denna rulle, We're the Millers som vi såg i fredags och som faktiskt var riktigt rolig. Så, nu blir det jobb och två klasser innan jag landar hemma igen. Ha en fin måndag!




Hemmalördag

Födelsedagsfest blev hemmakväll med en dundersnuvig dotter. Och vad gör man då? Plockar fram chokladen, tar en c-vitaminbrus och peelar fejset såklart. Nu ska jag lägga mig i sängen, mysa med chokladen och bara slösurfa. Och drömma om att jag inte blir förkyld.


För immunförsvaret och för själen



Lördagsstyrka




Idag har det tränats, minsann. Det blev en hel massa supersets med styrkeövningar varvade med pulshöjande övningar. Riktigt jobbigt och sjukt kul!


Superset chins med assistans 4 st - burpees 10 st
Superset enarmsrodd 10 st på varje - mountain climbers 40 st
Superset marklyft 10 st- höga knän 40 st
Superset rodd i dragmaskin 10 st - upphopp 10 st
Superset bicepscurl med hantlar 10 st -  kettlebellswing 10 st


Sedan skulle jag köra tre superset med plankan 45 sek - bålrotation med medicinboll 40 st, men jag hann en omgång och sedan kallade MiniSats.


Lycka




Under 26



Hej hallå! Imorse försov jag mig och blev lagom irriterad. Men jag släppte det relativt fort och kutade iväg till jobbet. Det var en bra dag, tack vare goa kollegor och det obligatoriska fredagsfikat. Jag skippade lunchträningen och jobbade på tills jag gick till gymmet och fick intervalltips av en kollega. Så jag hoppade upp på bandet och körde två kilometers uppvärmning på elva minuter. Sedan följande

1 min - 11 km/h
1 min - 12 km/h
1 min - 13 km/h
1 min - 14 km/h
1 min - 13 km/h
1 min - 12 km/h
1 min - 11 km/h

Efter det var jag tvungen att vila lite och sedan körde jag cirka en och en halv kilometer tills klockan stannade på 25.51 på 5 km. Och personligt rekord. Jag har aldrig sprungit under 26 minuter. Någonsin! Happy me! Nu har fredagsmyset startat och vi bunkrar onyttigheter och ska spana film.





Torsdag

Det har varit en lång dag idag. Nu ska jag äntligen gå och sova och försöka sortera tankarna på rätt ställe. Jag hann inte med någon träning som tänkt idag, men imorgon blir det träning i någon form. Och jag längtar. Tänk vad träning gör för vår kropp och vårt sinne!


Jag och tankerynkan i pannan



Aw

Efter jobbet idag var jag iväg på en aw på Hotell Diplomat med en kollega. Det bjöds på dricka och übergoda miniburgare som bara smälte i munnen. Det var uppskattat och vi fick tid till att prata både med varandra och med andra. Mycket trevligt. Hem kom jag med ny energi i bagaget och hade lite ork att jobba en liten stund. Och nu är det sovtime. Natti!





Veckans träning vecka tre

Måndag: Instruera Cykel 45 samt Bodypump
Tisdag: Crosstraining
Onsdag: Vila
Torsdag: Cirkelträning
Fredag: Grit Strength samt lite biceps och triceps
Lördag: Pyramidintervaller 
Söndag: Vila


Vilken härlig träningsvecka! För det första är det underbart att starta veckan med att få instruera fullsmockade dubbelklasser. Och att för det andra få jobba styrka på både crosstrainingen och den egenkomponerade cirkeln och toppa med Grit och intervaller gör den till en supervecka! 



Lunchlöpning

Idag fick jag till grymma intervaller på lunchen och slog samtidigt post-gravidekord på fem kilometer. Och på sex kilometer. Jag började med två kilometers uppvärmning och sedan 10x200 meter (den sista blev 300 meter) på 16 km/h med 100 meters gåvila emellan. Då hade jag avklarat mina fem kilometer på 26.33. Weho! Sedan sprang jag en kilometer som nedvarvning (på samma hastighet som tidigare var jobbig löphastighet) och stannade på 32.35 på sex kilometer. Sjukt nöjd fortsatte jag med några styrkeövningar med min kollega. Två triset blev det. Först axellyft - upprätt rodd - burpees och sedan dips - benspark med rumplyft - armhävningar. Det var en nöjd Emma som hoppade in i duschen!


Stretch samt lyft med liten sko




Igår

Igår var det fullt ös medvetslös från tidig morgon till mitt i natten. De enda pauserna var en kaffe vid fyra och middagsfix vid sju. Således blev det ingen träning, mer än för hjärnan. Men den måste ju få drillas lite också. Men idag ska jag försöka få till träning på lunchen. Och efter jobbet blir det mingel med en kollega. Typiskt bra lillördag!


Haha, hej hej godmorgon 


För övrigt vaknade jag av världens mardröm i natt. Jag drömde att jag instruerade en spinningklass och hade en stor skärm bakom mig med en massa ljuseffekter. Någon störde sig på den men jag kunde inte stänga av. Till sist började de resa på sig, en efter en och det kändes verkligen fruktansvärt. En dröm kan ju verkligen fördjupa känslor, så det låter kanske inte så illa. Men jag vaknade med en jäkla ångest!



Först kaos, sedan en grym Body pump

Det var inte bara kaos i tunnelbanan idag. När jag kom till Sats låg hela systemet nere, så jag fick räkna köande deltagare tills det var fullt på klassen och sedan neka resten. Det kändes väldigt trist att behöva neka folk som faktiskt bokat sig och fått plats, men jag var tvungen. Jag hoppas de fick ihop någon grym träning, även om inget slår min måndagspump. Hehe. Det var i alla fall fullt ös när vi kom igång och jag fick dela med mig av lite svett för andra gången idag. Dessutom fick jag göra det i mina nya snygga tights. Win win alltså!




Nu ska jag hämta lillskrutt när sambon är på hockey. Och äta. Viktigt viktigt.



Måndag med Cykel

Idag var det dags för lunchcykel och stereon fungerade finfint. Musiken peppade och svettig blev man. Deltagarna blev till och med lite suddiga mot slutet. Jag njöt under hela klassen och det var grymt skönt efteråt. Dessutom var det fint att komma tillbaka till kontoret lite mindre frussen. Och få äta lunch.




Nu är jag på väg mot nästa klass, Body pump med en sjukt försenad tunnelbana. Åh, stressigt! Ha en trevlig kväll och masa er iväg på träning! Det är så skönt efteråt!



Söndag blev måndag

Hallå! Igår vaknade jag med skallebank och ställde in den planerade pulkaåkningen. Trist, men jag orkade verkligen inte. Istället låg jag i sängen och drack kaffe. När det kändes bättre och jag hade svårt att sitta still hoppade jag upp och jobbade ett par timmar. Lagom till handbollen startade satte jag igång med en västerbottenpaj och efter det var det dusch och planerande inför dagens två klasser. Nu är det måndag, så nu kör vi!


Min stora lilla superpingla igår



Pyramidintervaller



Idag var jag segstartad och tanken på löpning gjorde mig lite mörkrädd. Men bara lite, för efter frukost drog hela familjen till Sats. Vissa för att träna och andra för att leka. Jag hoppade upp på löpbandet med intervalltankar i huvudet.  Och det blev intervaller i pyramidform. Först uppvärmning i cirka tio minuter (eller 1,7 km för att vara exakt, då var intervallerna klara precis efter fem km. Hehe, uträknat..) Och sedan följande upplägg med 100 meters gång mellan varje intervall.

100 meter - 17 km/h
200 meter - 16 km/h
300 meter - 15 km/h
400 meter - 14 km/h
500 meter - 12 km/h
400 meter - 14 km/h
300 meter - 15 km/h
200 meter - 16 km/h
100 meter - 17 km/h


Och hjälp vad jobbigt det var. Jag tog till och med en förbjuden paus när jag hade tre intervaller kvar. Jag hann inte komma ner i puls ordentligt så jag var tvungen att kliva av och frusta lite. Det kan vara idé att ha lite längre återhämtning mellan de längre intervallerna. Nästa gång så. Efter intervallerna och fem kilometer på 27:18 sprang jag en kilometer till och stannade på sex kilometer på 33:19. Då fick jag assistans av min karl när jag gjorde chins. 2x4 och 2x5 och sedan blev det stretch och hemgång.





Fredagsträning

Mitt nya linne i bubbelgumstyle


Idag blev det Grit Strength på lunchen trots att passet startar lite för sent i mitt tycke. Idag var det minst lika jobbigt som förra veckan, om inte jobbigare. Dessutom kände jag av träningsvärk i höftböjarna från gårdagens cirkel. Men träningsvärk är bra värk och det fortsätter jag hålla fast vid. Efter passet körde jag fyra set bicepscurl med hantlar och tre set dips mot bänk. Sedan smakade det gott med chèvre- och kycklingpastasallad och sedan fredagsfika på det. Nu ska jag åka hem och umgås med familjen, laga tacopaj och spana handboll. 



Fredag

Jag önskar detta var min frukost NU


Fredag! Aldrig har den dagen känts så bra som när man jobbar. Igår när jag kom hem var ju tanken att sätta igång med matlagning. Men att börja laga paj nästan på natten (okej, klockan var åtta..) kändes mer besvärligt än vad det gav. Så till middag blev det äggmackor med smör och kaviar istället. Sjukt gott och jag blev proppmätt. Mättnaden höll i sisådär tio minuter så då blev det fruktstund.

Idag är lunchträning planen. Ett Grit-pass eller intervallöpning. Och sedan ser jag fram emot helg. Träna, äta gott, träffa vänner, mysa och hämta tillbaka lite sömn på kontot.





Cirkelträning

Idag var det dags för cirkelträning med mina vänner igen. Jag hade lagt upp en cirkel med lite mer kondition och mestadels egna kroppsövningar. Tio övningar kördes i fyra varv, 45 sek arbete, 15 sekunders vila genom hela passet. 

Omvända burpees
Sätesövning liggandes på mage
Mountain climbers
Armhävningar
Utfallshopp
Djupa knäböj med vikt ovanför huvudet
Stående tricepspress bakom huvudet
Höga knän


Avslutet blev plankan, 1 min-50 sek-40 sek med 30 sek vila mellan varje. Sedan gick vi hem, förhoppningsvis nöjda och glada. Nu är jag hungrig och ska fylla på energi. Och spana hockey. Imorgon är det fredag, yeah!


En annan bra dag



Veckans träning vecka två

Hej hopp! Idag har jag vilat från träning och istället stretchat käkmusklerna på jobbet, spanat in vår snart nybyggda lägenhet och duschat lääänge. Dessutom har jag tagit hand om mitt hår och kletat in ricinolja som fick verka en stund. Nu ska jag strax ge kroppen sin skönhetssömn och ladda om för en ny jobbdag imorgon. Och för ett nytt cirkelpass med vänner! Men först förra veckans träning.

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: 10x200 metersintervaller
Onsdag: Vila
Torsdag: LEGSolution och FLX
Fredag: GRIT Strength
Lördag: Vila
Söndag: Vila


Det blev många vilodagar, men ändå fem pass där intervallerna gav spykänsla och Griten var asjobbig! Och min älskade Body pump som jag inte var riktigt nöjd med förra veckan, men som blir bättre! Godnatt!



Lunchträning: Crosstraining



Igår blev det ett Crosstraining-pass på lunchen. Tio övningar som kördes tre varv. Första varvet 30 sekunder jobba, 10 sekunder vila, andra varvet 40/20 sekunder och sista 40/10 sekunder. Effektiv träning, som jag i och för sig kan få till själv i gymmet utan att behöva passa en tid. Men det är bra som inspiration och för att inte fastna i samma övningsmönster. Svettig blev jag och lunchen smakade prima efteråt.


I mina nya tights



Nya tights

Om jag skulle ta och slå ett slag för mina nya tights. De är sköna, flexibla och väldigt snygga. Som ett andra skinn. Med en liten nyckelficka innanför linningen. Och de kommer från KappAhl! De invigdes under dagens lunchträning och får tummen upp av mig. Jag har även tights i ett annat mönster samt en löpartröja från KappAhl. Vi får se om även de får godkänt. 

Heja mönster



Dagens andra pass

Det är dagar som denna som gör att man älskar sitt jobb som instruktör. En fullsmockad sal med träningsglada själar, sjukt grym teknik och en massa leenden. Och det har faktiskt tagit några veckor efter mammaledigheten att känna så här. Man är full av endorfiner och trött i kroppen när man går därifrån. Jag fick dessutom besök av Elin och Elin. Och så gick det riktigt bra att få fram det jag ville idag och ljudet i salen kändes bättre. Alla rätt alltså! Nu är jag strax hemma och ska äta hur mycket blodpudding som helst. Jag är hungrig!!


Och dagens andra selfie..



Från ett pass till ett annat

Idag körde jag min premiärcykel för detta år. Och jag var tokladdad! Och det var så roligt!! Fullsatt sal och grym cykelmusik. Jag kände mig nöjd med hela upplägget. Tills musiken började böka. En instruktörs mardröm. Det lät som det var hack på skivan, men efter check efter passet var så inte fallet. Tråkigt hur som när man är så laddad. Men man får göra det bästa av situationen och det var inte direkt så att vi inte var svettiga och trötta efteråt. 




Nu ska jag iväg på dagens andra pass, min Body pump i Signalfabriken. Även idag har jag vänner som planerat att joina. Nu är det bara att ladda om!



Idag tänker jag träning

Idag har det inte blivit någon träning. Heller. Det har istället blivit träningstänk hela dagen. Jag har gnuggat mina instruktörsskills och försökt göra ett grymt pass till morgondagens Cykel. Det gäller att hitta godbitarna som ger gåshud och träningslust, som inte är sönderspelade och som ska passa alla. Jag är dessutom aldrig riktigt nöjd och gör jag något ska det vara till hundra procent. Så produktionen tar sin lilla tid. Men det brukar bli bra i slutändan. 




Morgondagen bjuder således på dubbla klasser. Och så kommer hela våren att se ut. Lunchcykel och kvälls-Body pump. Härliga måndagar!



Lördag med härlig vinst

Igår blev det ju en alldeles underbar middag med våra vänner. Sjukt god hemmagjord pizza och sedan godis, kaffe och prat. Och idag vaknar jag med träningsvärk som tusan som bara blivit värre under dagen. Rumpan känns från LEGSolution-passet i torsdags och axlarna från Griten igår. Alltså axlarna. Jag har aldrig haft sådan träningsvärk där. Det är väl alla tunga pressar och frivändningar som ger sig tillkänna. Idag blev det vila och istället lite annat pyssel. Och sedan mötte vi upp ett gäng sköna galningar innan det var dags för hockey på Hovet. Djurgården plockade poäng och vann mot Björklöven. 7-0 och alla var glada och nöjda. Nu är det TV-mode, kaffe och godis som gäller. 


Fin boll i fina färger






Grit

Min första hela arbetsvecka på närmare nio månader är avklarad och jag lever och tycker fortfarande att det är rätt trevligt! Idag blev det till och med ännu trevligare eftersom jag fick min dagliga dos av träning. På lunchen struttade jag iväg och körde en GRIT Strength vilket jag inte gjort på länge. Det var nytt program och inte riktigt uppbyggt som tidigare, men oj vad jag gillade det! Jag hängde inte riktigt med i tempot idag, så jag har en del att träna på. Men bara man ger det ett par gånger så hoppas jag på förbättring. Det bästa är att man kan få effektiv träning på en halvtimma. Bästa grejen! Och ännu bättre blev det sedan med smarrigt fika på jobbet. Och som om detta inte vore nog ska jag och min lilla familj nu hem på middag hos våra vänner. Man kunde ha det sämre. 



Efter träningen dreglandes efter min pastasallad




LEGSolution och FLX

Idag testade jag två, för mig, nya klasser på Sats. Först var det LEGSolution och efter det FLX. Det första passet började med lite rörlighetsträning och sedan var det styrke-och spänstövningar som jobbades i intervaller med vila emellan. Det var enbensknäböj, spänstutfall framåt, utfall/knäböj med hopp, höftlyft och massa andra övningar. Och min åsikt om passet blir nog bättre om jag ger det ett par gånger. Enbensknäböj är svåra som de är, har jag tagit mig ner orkar jag inte upp, och det är dessutom en jäkla belastning på knät. Men den ska jag öva på och bygga upp styrkan i. Om jag ger passet några gånger kommer jag nog tycka det är grymt, när man lär sig hur det är uppbyggt och kommer in i det. Lite som Grit Strenght var i början. 

FLX-passet var som en halvtimmes stretch. Och det är ju bra om man inte får till stretch annars. Men jag lägger nog hellre allt fokus på LEGSolution nästa vecka och försöker istället lägga till lite yoga när tid ges. Eller stretchar lite extra själv bara. I alla fall på lunchen.



Lite stretch och press och vila




Veckans träning vecka 1

Måndag: Instruera Body pump 
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Intervaller, 10x200 m på löpbandet
Lördag: Vila
Söndag: Flaten runt, cirka 9,5 km


Jag kommer knappt ihåg vad jag tränade i förrgår, än mindre vad jag tränade förra veckan. Men här är i alla fall förra veckans träning. Helt galet att det redan gått en vecka på detta år. Nyårsafton känns väldigt väldigt långt bort. Gladast är jag nog för premiärpumpen (trots det dåliga ljudet) förra måndagen och såklart min utelöpning i söndags. Och intervallerna. Haha!






Intervaller!

Svintrött!


Efter jobbet och egentligen för sent för att träna utan att ha ätit middag, ställde jag mig på bandet för intervaller. Jag kände mig inte särskilt inspirerad och visste inte vilken form av intervaller jag skulle köra. Därför tog jag ett säkert kort och körde 10x200 meter. På hastighet 16 km/h den här gången. Och tusan vad bandet rullade! Dock ska tilläggas att jag, efter den sjunde intervallen, pausade bandet och gick en liten sväng. Då var pulsen uppe i nära max. Nästa gång tar jag alla tio på rad! Kanske på fredag? Fem kilometer på 27.50 var något sämre än förra gången, konstigt nog. Men OM jag är nöjd? Ja!


På G hem till familj och mat


Men skål då!



Body pump med brudarna

Idag var det årspremiär för Body pump på Signalfabriken i Sundbyberg, och den klass jag kommer köra på måndagar framöver. Och som alla kämpade, med galet grym teknik. Mycket härligt att se. Dessutom hade jag finfint besök av tre av mina brudar som gav mig lite extraenergi. Det var helt klart skönt att strutta iväg från kontoret där jag tillbringat dagen och få röra lite på kontorskroppen. Träningsveckan har startat, häng på du också!


Lite skakig på vägen hem. Ett bra kvitto på träningen



Utelöpning



Efter vädringen idag stack jag ut och vädrade mig själv. Jag sprang ut för att ta mig runt Flatensjön. Jag har dragit mig för att springa denna runda eftersom den är backig som tusan och närmare milen lång. Jag har varit rädd för ett för stort nederlag genom att inte orka. Men någon gång måste man ta tjuren vid hornen och idag var dagen. Hittills har jag endast, efter graviditeten, sprungit fem kilometer som mest ute och sju kilometer som mest på löpbandet samt en herrans massa intervaller. Och det är tydligen grejen för löpningen idag kändes riktigt bra. Lite hade jag ju redan vunnit genom det superfuktiga och syrerika vädret och kanske var det en bidragande orsak till att det för det mesta kändes lätt och härligt. Målet var att springa hela sträckan och gärna under timmen. Och båda målen uppnåddes och nu börjar till och med träningsvärken smyga sig på. Härligt! Utelöpning i plusgrader i januari. Två tummar upp!




Här laddar jag nu om för finalen i JVM, efter att just ha sett bronsfighten som Ryssland vann över Kanada. Jag hänger hos föräldrarna och drar väl hem lagom till guldmatchen sätter igång. Imorgon är det jobbdags igen. 



Garanterat larvfritt

Igår startade vi med shopping där jag lyckades hitta en massa bra plagg. Lycklig i själen kände jag att det var dags att göra något åt den översvämmande garderoben. Ett plagg in, ett plagg ut liksom. Så jag startade en rensning och fick bort en hel del. Lagom när jag organiserat alla kläder i alla garderober hittade jag en suspekt larv. Så idag har vi rivit ur alla plagg (igen), skakat och vädrat varenda ett och sprutat Radar i varje vrå i garderoben. Sedan vikt, sorterat och organiserat. Igen. Men nu är det helt klart både larvfritt och välorganiserat. Skönt.


Alicia i sin snygga ziptröja och accessoar från bästa gudmor ❤️




Veckans träning vecka 52 (!)

Måndag: 7 km varierad träning på löpbandet
Tisdag: Julaftonsvila
Onsdag: Juldagsvila
Torsdag: 10x200 metersintervaller på löpbandet plus lite ryggstyrka
Fredag: Styrka för bröst och triceps
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Det blev inte många pass denna vecka, men de pass som blev av blev riktigt bra. Kvalitet före kvantitet helt enkelt. Denna veckas helg var vi nere i Malmö och jag hade planerat för ett löppass utomhus. Tyvärr fick jag ju migrän så det fick ställas in. Så trots jul och Malmöbesök fick jag till tre bra träningsdagar!


Middag

När jag kom hem stod middagen på bordet. Efter att vi fått en nöjd och glad Alicia fick även vi bli nöjda och glada. Dagens sallad till middag var riktigt god trots att det saknades majs. Men pasta, spenat, paprika, gurka, salladsost, tomat, salami, brieost samt Kesella med smak av soltorkade tomater och fetaost gjorde mig mätt som tusan. Nu är jag så trött att mina ögonlock är på halv stång, men det är okej att somna eftersom hockeyn är slut. Två poäng mot Mora får ses som okej eftersom vi inte verkar kunna ta en trepoängare denna säsong.





6 km

Andra dagen på jobbet och jag lever fortfarande. Men det ska ändå bli skönt med ett litet helgbreak på två dagar. Idag har jag ätit bättre än igår och har laddat hela dagen för löpning efter jobbet. När jag slutat gick jag till gymmet och började med två kilometers uppvärmning följt av tio 200-metersintervaller (de första två på 14,5 km/h och de resterande åtta på 15,1) med hundra meters gångvila emellan. Efter fem kilometer och 27,32 minuter blev det gång tänkt som nedvarvning, men jag speedade upp tempot något och sprang/joggade ner till sex kilometer rullat och klockan stannade på 33.45. Det var lätt samtidigt som all jul- och nyårsmat låg och skvalpade och gjorde att kroppen kändes lite tung. Så jag är galet nöjd, svettig och rödmosig. Nu ska jag hämta lilltös och sedan äta pastasallad och se på hockey.





Första arbetsdagen

Första arbetsdagen på detta år. Och första efter mammaledigheten. Och jag lever! Igår kändes det jobbigt. Att vara ifrån Alicia hela dagarna, att missa något i hennes utveckling, att gå upp tidigt, att inte kunna sitt jobb så bra som för nio månader sedan, att ha kontoret långt hemifrån, att inte få plats med träning i schemat.. Men nu i efterhand känner jag tvärtom. Underbart att få träffa kollegorna, lite jobb sitter visst i ryggmärgen, jag har trivts, känt mig hemma och har gymmet nästan vägg i vägg. Bara bra saker alltså. Vi får se vad jag säger om en vecka när att göra-listan blivit längre, hehe.

Jag skulle tränat, men satt kvar på kontoret och klurade lite istället. Imorgon ska jag i alla fall försöka ta mig an lite löpning. Nu är jag på väg för att hämta min lilltös som haft barnvakt hela dagen. Åh vad vi ska pussas och kramas. Och åh vad jag ska äta middag efter en klen sallad till lunch.









Nyårsafton

Vi hade en alldeles fantastisk kväll och natt igår. Maten var superb. Svamptoast till förrätt, oxfilé, potatisgratäng, beasås och baconlindade sparris till huvudrätt och chokladmousse med apelsin- och kaffesmak till efterrätt. Mellan rätterna körde vi lite sällskapsspel för att på något sätt försöka göra mer plats i magen. Efter maten hann vi inte mer än andas lite innan det var dags att skåla in det nya året. Sedan fortsatte vi spela spel och ha en grymt trevlig kväll. Vi landade hemma vid halv fem och kunde inte haft en bättre start på 2014.
 
Jag och min lillpingla
 
 
Nyårspimpat matbord
 
 

Gott nytt ååår!
 
 
Idag är jag trött efter alldeles för få timmars sömn. Men mitt fokus ligger mest på att jag imorgon börjar jobba efter nästan nio månader hemma. Det känns konstigt och lär väl ta ett tag innan man kommer in i det. Men när jag kommit in i det  blir det min vardag precis som tidigare. Heja 2014!
 
 

GOTT NYTT 2014!



Gott nytt år! Vi har haft en fantastisk kväll med sjukt god mat, härligt sällskap och underbar humor! 2014 skålade vi in på balkongen. Jag skippar nyårslöften och jobbar mot roliga träningsmål och ett härligt år!



RSS 2.0