Glad påsk

Jag ligger hemma hos föräldrarna med benen i högläge. Det är ungefär den sysslan jag ägnat mig åt idag. Igår beslutade jag mig för att haka på födelsedagsfirandet. Det blev drinkar och grillbuffé på Hotellet, mycket trevligt. Idag startade jag dagen, påsken till ära, med äggröra. Nu fortsätter äggätandet i form av årets påskmiddag och vidare ner i påskägget för en massa godis. Jodå, det finns hopp även för denna dag! Glad påsk på er!


Fredagsträning

Efter att ha vaknat på helt fel sida strax efter klockan sex var det härligt att dra med min fina man på lite träning. Endorfinerna vet verkligen hur de ska jobba. Jag körde 25 minuter på cykeln och sedan följande upplägg med lätta vikter.
 
Triset (axellyft åt sidan 10 - bicepscurls 12 - axelpressar 10) x3
Superset (bicepscurls 10 - tricepspressar 10) x3
Hantelpress 3x10
Rodd med hantlar 3x10
 
Sedan blev det en lite lättare stretch och sushilunch på det. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan försöka vila bort min påsmygande huvudvärk. Om jag lyckas blir det födelsedagsfirande ute ikväll.
 
Frukost: Naturell youghurt med Risentas müsliblandning + russin - Ego me i vecka 36+4 - Träningsglädje i matchande färger - Dagens lunch
 
 
 

Korvstroganoff

Haha, jag hann inte med något spaaktigt idag. Jag slumrade till framför Efter tio och sedan satt jag i telefonkö en stund och beslutade mig för att duscha under tiden. Självklart kommer jag fram lagom när jag löddrat in håret med schampoo. Men det gick ju det också. Sedan drog jag in till stan och mötte mamma. Och det var ju tusan vår ute idag! Jag har inhandlat både bäddset till bebbe och stödstrumpor till mig. Och så tog vi en fika med pratstund på Hurtigs konditori.
 
Väl hemma igen lyckades jag både sortera papper och åstadkomma middag. Dock inte samtidigt.
 
 
Korvstroganoff, 4 pers
300-400 gram korv av något slag
2 gula lökar
margarin/smör/olja att steka i
2-3 msk tomatpuré
2 dl mjölk eller grädde
Ketchup
Salt
Peppar
 
1. Stek lök och korv i margarinet/smöret/oljan
2. Tillsätt tomatpuré och mjölken/grädden
3. Smaksätt med ketchup, salt och peppar. Voilá!
 
 

Skärtorsdag

Jag ligger i sängen, spanar Nyhetsmorgon och har en mysstund med Ejla. Idag är jag ledig och efter gårdagens fix hela dagen ska jag idag försöka ta det lite lugnt. Man kanske skulle ge sig ut på en prommis och sedan ta en spastund? Jag har ju investerat i både en ny peeling och en ny mud mask som tydligen ska ge ett grymt "Hollywood glow". Senare ska jag möta upp mamma i stan och få till lite shopping och fika. En riktigt bra Skärtorsdag skulle jag säga. Se till att göra detta till en grym dag du också!


Hejdå lyan

Min lilla pärla har nu bytt ägare. Det är såklart lite sorgligt, vi har varit med om många äventyr tillsammans. Men det är skönt också. Nu kan jag ägna mig fullt ut åt att vara gravid, jobba klart och få ordning bland kartonger och saker. 
  
Garderoberna är nedmonterade och rummet är tomt
 
Hejdå..
  
 
Nu är det dax för lunch innan jag ska sätta igång. Frågan är bara var man börjar? Med mat i magen blir det kanske lite lättare. Ta hand om er och njut av solen!
 
 
 

Onsdag

Morgonen har ägnats åt det sista nedflyttandet. Nu ska jag iväg till mäklaren och lämna nycklarna och sedan är det över. Resten av dagen ska ägnas åt uppackning.

Solen värmer vilket är sjukt energiboostande. På vägen till bussen passar jag på att uppläxa hundägare att plocka upp sitt hundbajs. Hur svårt ska det vara?


Vecka 36

Nu har jag fått i mig våfflor tills det tog rejält stopp och varit uppe och spikat list och tvättat ugnen i min lägenhet. Nu får jag snart anse mig klar där uppe och redo att skiljas från nycklarna. Nu ska jag försöka krama ur de sista krafterna och vara lite produktiv innan det är dax att sussa. Och här kommer veckans magstatus. Rund och go är min melodi.
 
Vecka 36+0
 
 
 

90 procent och en dag

Hej!
 
Då var dagen kommen då jag instruerat mitt sista cykelpass på en liten stund. Det gick bra och jag var som vanligt härligt träningsglad när jag klev av cykeln och fick en massa lyckohälsningar av mina deltagare. Igår passerade vi även 90-procent passagen av graviditeten så om allt går enligt planerna återstår nu tio procent av den. Och visst stämmer det att tiden bara går snabbare och snabbare. Snart är vi där. Denna vecka är dessutom kort-kortvecka. Jag är ledig på onsdag, sedan är det påskledigt till måndag och sedan återstår fyra (!) arbetsdagar och en hel del aktiviteter. Efter det kanske jag ska ta och relaxa lite. Men bara kanske.
 
Idag är det 27 dagar kvar. Om jag räknar? Neeeejdåå.
 
 
Nu ska jag ta mitt pick och pack och åka hem till päronen. Jag har bjudit in mig på våffelpartaj dagen till ära och har varit sugen på denna rätt hela långa dagen. Ta hand om varandra! ♥
 
 
 

Slutkörd

Denna helg har jag inte suttit still mer än under gårdagens middag hos päronen. Det har packats, flyttats, städats, moppats och packats upp. Jag har fått grym hjälp av min egen flyttfirma, även kallad pappa. Nu är det dock smärre kaos här nere, men min lägenhet är tom sånär som på lite verktyg, rengöringsmedel och annat som ska användas till slutfinishen i veckan. Och så är det ju påskledighet också! Fantastiskt skönt. Nu är jag nyduschad och laddar för att instruera min sista cykelklass imorgon. Jag är trött nu, men samtidigt heltaggad för cykeln imorgon. Men först blir det sömn.

Jag bjuder på en bild på en lika slutkörd Ejla. Gostrollet har haft många kartonger att bekanta sig med under dagen. Det tar tydligen på krafterna.

 


Fredag

Jag startade dagen med en tidig morgon på jobbet. Sedan stack jag ner till Lindex på morgonshopping och köpte våra första bebiskläder. Jisses vad smått och sött! Det blev vita och gråa toner som kan tänkas passa oavsett vilket kön det blir. Hjärtan var tydligen lite för tjejigt enligt min andra hälft..

Nu är jag på väg till mödravårdscentralen för en temagrupp, "Den nya familjen". Vädret är underbart, det är fredag och vi fick påskgodis på jobbet. En ganska bra dag med andra ord. Happy fredag!


En månad kvar

Jag startade dagen med ett besök hos barnmorskan. Allt såg fint ut och bebis ligger nu fixerad med huvudet nedåt. Och det känns. Det trycker neråt och det blir inga långa promenader utan en toa inom räckhåll. Men sitter jag ner känns livet i princip som vanligt.
 
Nu ligger jag och tokmyser med Ejla. Det finns inte mycket som slår en sådan mysstund där hon lägger ner galenskaperna för en stund och är så gosig att man inte vet vart man ska ta vägen. Strax ska jag se klart Searching for sugar man som jag råkade somna till här om dagen och käka lite choklad och Tyrkisk peber som vi fick från FBBC i lördags. Alltså chokladen är riktigt riktigt god. Life's good.
 
 
 

Glädjens dag

Tydligen är det glädjens dag idag så det var det ju bara att utnyttja. Efter jobbet mötte jag upp en vän för en fika. Och jisses vad vi hade att prata om. Framtidsplaner, jobb, träning, familj och allt däremellan. Jag gick därifrån men massa ny energi och spännande idéer. Dagens peppstund när den var som bäst. Nu ska jag varva ner lite efter att ha sprungit runt och piffat med ditten och datten. Det där med att sitta still alltså..
 
Glöm inte
 
 
 

Tisdag

Min morgon klockan kvart i sju
 
Gårdagens snöoväder verkar vara här för att stanna. Snön är tillbaka och under snön är det ju snorhalt. Det gäller att hålla i sig så man inte ramlar. Nu har jag precis varit och rivit garderober i min lya och packat kartong, på kartong, på kartong med kläder. Och det tar aldrig slut. Men nu får jag en total rensning i alla fall. Imorgon fortsätter packandet efter jobb och fikastund med en vän. Nu ska jag hoppa in i duschen om jag kan slita mig från Ejla..
 
Vår fina lilla gosboll
 
 
 

Vecka 35

Vad ska man säga om dagens cykelklass? Herrejisses vad roligt, härligt och underbart det var. Klassen var full sånär på en cykel och alla var verkligen där för en sak. Att kämpa och svettas till tusen. Grymt alltså. Efter en massa glada miner och nya endorfiner smakade lunch bra och eftermiddagen gick smutt. Efter jobbet passade jag på att möta upp pappa och byta mitt stativ jag fick i födelsedagspresent. Och det nya känns väldigt bra efter ett första test.
 
Annars börjar jag känna mig lite smått rund om magen. Men bortsett från det mår jag fortfarande riktigt bra. Cykelklasser går bra, jobbet går bra och att hålla på och rensa lägenheten går också bra. Man får vara tacksam så länge allt känns som vanligt. Eller nästan som vanligt. Mindre än fem veckor kvar till beräknat fördelsedatum nu..
 
Kalaskulan i vecka 35+0
 
 
 

Måndag

Måndag igen och tre veckor kvar på jobbet. Idag var jag lite trött och seg från lördagens FBBC och gårdagens fika med en hel drös gravida kvinnor samt meck och nedmontering i min lya. Mecket fortsätter en och en halv vecka till, sedan är det dax att lämna över nycklarna och säga adjö till min lilla pärla.

Idag ska jag instruera min näst sista klass innan mammaledigheten startar. Jag var nöjd med förra veckans nya upplägg och hoppas samma känsla infinner sig idag!

 

Jag och Elin under middagen efter FBBC i lördags

 

 


Fazer Blogger Bootcamp 2013

Gårdagens FBBC var ju grymt på alla sätt och vis. Klockan 07.30 var det insläpp på Sats Hötorget. Första passet jag valt var Self Myo Facial Release med Casall Trainer Team. Vi fick rulla på en foamroller mot olika delar av kroppen för att lösa spänningar, muskelknutor och bli mer rörliga.  Det var en skönond känsla. Men visst funkar foamrollern. Den var en stor del i mitt tillfrisknande från mitt löparknä.
 
Tuffa träningsvilliga på foamrollern
 
 
Sedan var det dax att slåss lite på Fighting spirit med Helena Falk. Dock kändes det inte riktig somt rätt forum för mig och magen så jag agerade mest kameraman och peppkvinna.
 
 Ebba in action. Heja!
 
Sedan körde vi lite mingel, påfylllning av föda och det obligatoriska gruppfotot på alla deltagare och arrangörer. Och jag testade mina skills på en u-shape balansbräda. Balansen har väl sett bättre dagar och jag hade inte direkt någon kontakt med varken min inre core eller mina yttre magmuskler. Men det är i och för sig inte så konstigt i mitt lilla runda skick just nu.
 
Koncentration krävdes, minst sagt. Inga knäböj på balansbrädan denna dag
 
 
Passet innan lunch och de två efterföljande efter lunch var i föreläsningsform. Den första med Fazer, #bästakäket, där det pratades näringsämnen, metabola syndromet, GI, glykemisk profil och en massa annat spännande. Efter detta smakade det bra med laxlunch lagad av Fazers kock, årets kock 2011, Tomas Diederichsen. Efter lunch var det Lofsan som stod för snacket, Hur kan du skapa en stor och uppskattad blogg? En bra föreläsning med en kvinna som man märker är driven och har sina tydliga mål. Inspirerande. Sedan var det Terese Alvén och Sofia Bursjöö som pratade om temat Viktigt! -personliga ord om hälsa och hälsoförebilder som handlade om deras olika resor som har resulterat i ett nu balanserat liv som träningsförebilder.
 
Dagens avslutades med Bon Aquapasset - Global Yoga Power med Martina Lennartsson. Att mina yogapositioner inte alls liknade kon, kobran eller hunden låter vi vara osagda. Men det var skönt att komma in i yogaanding och få komma ner i varv lite. Efter dagens sista pass var det dusch och piff på schemat innan alla trötta endorfinhöga landade på Finlandshuset för middag, även den tillagad av Diederichsen. Gott som tusan var det. Efter prisutdelning, där jag lyckades knipa priset som Dagens tuffing, kändes det lägligt att gå hem. Sängen lockade riktigt mycket. Jag tog mitt pick och pack och fick beställa dejt vid bussen för att orka konka hem goodiebag plust vinst.
 
Middag..mmm
 
Tack till Sofia, Mela och Terese för ett väl genomfört arragemang!
 
Min vinst. Och jag hade inte en enda av böckerna innan. Score!
 
 
Detta inlägg har tagit mig ungefär tre timmar at författa. Det verkar som att både bredband, dator och jag är trötta idag. Om du orkat läsa hit får du säga hej hej i kommentarerna så ag vet vem du är. Tack för igår alla inblandade! Nu blir det avokadorulle och städning.
 
 
 
 

"Dagens tuffing"

Efter en lång, härlig, inspirerande och glädjefylld dag är det skönt att landa hemma. Jag har rullat på foamroller, lyssnat på inspirerande föreläsningar och yogat lite. Och ätit gott, träffat goa människor och haft det allmänt bra. Dagen slutade på topp med vinst som "Dagens tuffing". Men mer om allt imorgon. Nu blir det film och mys.


Då kör vi

FBBC-dagen 2013 är kommen. Jag har inte fått många timmars sömn, men jag tror dagen kommer väga upp det. Det är så galet kallt ute och har varit hela veckan. Dock är det ljust och härligt så jag klagar inte. Egentligen. Dagens första pass ska har fokus på att få bukt med muskelknutor och stelheter. Nu kör vi!


Event för träningskvinnor

Bild lånad från Terese. Elin, Ebba och jag
 
 
Gårdagens föreläsningsparad och mingel med en massa brudar som brinner för hälsa och träning från The B.A.B.Y Network var trevlig och givande. Shirin Djavidi pratade om smarta mål som Specifika, Mätbara, med Acceptans, Realistiska samt Tidsbestämda. Sedan fortsatte Erika Kits-Gölevik  prata om träningens fyra ben. Kondition (hjärtat), styrka som formar, stärker och skyddar vår kropp, rörlighet för att kunna använda kroppen maximalt och få ut mer av träningen samt koordination, att se till att hjärna och muskler jobbar tillsammans vilket gör att vi får koll på vår kropp. Cecilia Duberg pratade om drivkrafter och hur vi ska styra vår energi i rätt riktning för att kunna nå våra mål. Och fina Terese pratade om sin bok VIKTIG - från matmissbrukare till träningsförebild.
 
Det bjöds på räkcoctail och en sjuhelsikes god pannacotta med rårörda bär från Matkomfort. Jag kan berätta att det slank ner fler än två stycken..
 
Gott!
 
Goodie!
 
Nu borde jag sovit för länge sedan. Imorgon är det dax för den årliga boot campen, FBBC som detta år går på Sats Hötorget. Klockan 7.30 startar incheckningen och här sitter jag och knapprar. Jag ska ta ett sista pill på namnskylten sedan blir det sängdax. Natti!
 
 
 

Dagens träning

Idag blev det Body pump precis som förra torsdagen. En genomkörare av kroppen vilket var mycket skönt. Dock känner jag lite av den lilla extra tyngd jag bär på nu och jag var rätt trött i kroppen efteråt. Men skönt trött. Haha, mina vanliga träningslinnen börjar bli lite tighta nu..

Nu ska jag träffa Elin och gå på ett event och nätverka lite. Jag hoppas det blir trevligt!

 

Haha, som sagt.. Tight ska det vara

 

 

 


Dagens middag

Mina matvanor är inte vad de en gång var. Min matlust har varit sisådär och jag måste verkligen tänka på vad jag får i mig. Dagens middag blev havregrynsgröt kokt med jordgubbar, toppad med saffranshonung, Keso och solrosfrön. Inte det man kanske skulle kalla middag, men orken la jag på tvättstuga och lite annat fix istället för matlagning.
 
Det som saknas är lite extra protein. Det brukar jag lösa med ett ägg eller två. Dock inte idag..
 
 
 

Vecka 33 och 34

Veckorna rullar på och jag inser att jag ska jobba tre och en halv vecka till. Sedan ska jag vänta på miraklet. Jisses alltså. I måndags körde jag min cykel precis som vanligt. Jag hade ny musik och nytt upplägg och det kändes grymt bra. Nu har jag två veckor kvar att instruera, sedan tar jag lite semester även från spinningen, i alla fall som instruktör. 
 
Vecka 33
 
Vecka 34
 
 
 

Melodifestivalen

Helgen var underbar. Det var grymt roligt att se Melodifestivalen live. Och vad ska man säga om vinnaren? Jo, jag tycker nog att rätt låt vann. Robin lyfte sig flera steg från deltävling och andra chansen och gjorde ett grymt framträdande. Sedan får man tillägga att Sean Banan bjöd på en riktig show och lyfte helt klart stämningen på Friends Arena. 
 
 Robin Stjernberg
 
 You
 
Carola var ju helt klart en höjdpunkt också. Att få se henne framföra Främling på Främlings 30-årsdag var ju galet nice. Jag har nog en liten hemlig idolcrush på henne..
 
Carola framför Främling
 
 
Igår var jag på en utbildning på Sats som tagit fram ett nytt musikkoncept för instruktörer att använda under sina klasser. Det är ett pilotprojekt som mitt center får delta i. Jag hoppas verkligen det blir verklighet, för det var både smidigt, enkelt och riktigt smart.
 
Nu kallar sängen efter att ha sett Bitchkram, en riktigt bra feelgood-film väl värd att se!
 
 
 

Melodifestivalfinalen 2013

Nu är man placerad på Friends arena, grymma platser på främre parkett. Arenan är enorm! Gina och Danny var precis ute på scen i sina morgonrockar och peppade upp publiken lite. Strax kör vi! 
 

 

Ha en trevlig kväll och don't miss Mello!

 

 

Update: Detta skulle publicerats igår, men av någon anlening passade söndag bättre..


Mellolördag

Nu har jag varit hos tandläkaren. Jag är alltid lila nervös innan jag ska dit. Kanske extra mycket nu när jag är gravid och äter lite det som faller mig in lite när som. Men det såg väldigt bra ut så det var en glad Emma som hoppade ner från tandläkarstolen.

Sedan tog jag en kort shoppingsväng och köpte byxor, tröja och linnen. Jag måste ju ha något att ha på mig under finalen ikväll. Nu ska jag hem och piffa till mig, sedan blir det Koh Pangan på Östermalm och sedan Mellofinalen på Friends arena. Typiskt bra dag, som bjuder på sol och värsta vårvädret. Top notch!




Fredag

Äntligen fredag! Denna vecka kan sammanfattas som..en trött vecka. Jisses, ibland har jag varit så trött att jag nästan somnat sittande. Egentligen borde jag vara på Hovet i detta nu och heja fram ytterligare en Djurgårdsvinst. Men istället ligger jag på föräldrarnas soffa och ser matchen. Just nu känns det som ett väldigt bra beslut.

När jag kom hem hade min Body pump #85 kommit, så i helgen ska jag försöka lyssna in mig lite på den. Jag kommer ju inte instruera denna release alls, men lite måste man ju hänga med. I helgen ska jag även kirra lite ny cykelmusik till mina sista måndagsklasser. Och besöka tandläkaren. Och det bästa av allt. Jag ska på Melidifestivalfinalen imorgon. Och som att det inte vore nog. Carola kommer uppträda under finalen! Tjoho, bästa grejen!

Happy fredag!


Body pump!

Idag på lunchen blev det träning, gästspel som deltagare på min före detta Body pump-klass i Kista. Jag fick modifiera lite, men ändå. Det kändes hur grymt som helst och kroppen var helt med på noterna. Och roligt var det! Viktvalen var inte det väsentliga utan det viktiga var att få go with the flow, ha kul och utnyttja lite endorfiner!

Förutom mycket lättare vikter gjorde jag följande förändringar:
Rygg: Marklyft och rodd med hantlar för att kunna ta ut rörelserna utan att stången slår i magen.
Triceps: jag skippade dipsen till förmån för tricepspress bakom huvud.
Utfall: Utfall är inte att rekommendera för gravida på grund av snedbelastning av bäckenet. Därför gjorde jag knäböj istället, med och utan stång.
Axlar: Armhävning med händerna på brädan för att komma upp en bit.
Mage: Mage ska inte göras när man har delade magmuskler. Därför tog jag denna tid till baksida lår och rumpa. Benspark med vikt i knävecket samt höftlyft.

Vad säger jag om den nya releasen då? Det var faktiskt första gången jag hörde den idag och jag gillar den! Så fort jag får hem skivan ska jag lyssna in mig lite mer på den. Efter klassen slog jag till på en drös PT-timmar att utnyttja efter graviditeten. För nu börjar man verkligen se ljuset där borta. Galet!



Onsdag 6 mars

Jag blir bara tröttare och tröttare och tröttare. Helgens lilla sömn borde ju vara avhjälpt nu. Hur som helst. Man börjar känna i kroppen att man bär på ett litet liv. Svullna fötter framåt kvällen, lite småkrämpor under bröstkorgen och så denna trötthet då. Men annars måste jag säga att jag mår förvånansvärt bra!

Igår spelades första play off-matchen i hockeyn och med tanke på spelet får vi vara nöjda med två poäng och en liten ledning i tabellen. Idag är det dax att ställa sig på Hovet och ta emot Oskarshamn. Tre poäng vore himla fint.

Men först frulle, jobb och nedvarvning. Kram!


Världens bästa måndag

Det var jobbigt att vakna idag. Jag hade inte alls någon lust att gå upp och jag var trött efter helgens bravader. Då gäller det att ändra inställning. Det är nästan helt ljust på morgonen. Jag ska få instruera min underbara cykel idag. Man har det rätt bra ändå.

Igår hängde jag på loppis hela dagen och det var något helt nytt för mig. Nu är jag en erfarenhet rikare och det var både roligt, intressant och framförallt fick jag saker sålda. Topp! Efter att ha somnat innan tio igår har jag fått en bra dos sömn i alla fall, även om helgens ickesömn gör sig påmind.

Och så har jag fått hem mina produkter jag beställde. Det blev hårinpackning från Sacha Juan och ricinolja till håret. Vi får se om vi skådar några underverk!

Happy måndag!




25-årsfirande

Nu är jag precis hemkommen från ett härligt 25-årsfirande på Orangeriet. Resten av gänget stack vidare till Fashing medan jag mest längtade efter att få sträcka ut ryggen på ett hårt golv. Nu ska jag sminka av mig och försöka sussa ett par timmar. Imorgon har jag äntligen fått ändan ur och bokat loppisbord för att se om jag kan minska antalet lådor med kläder en smula.


Lördag 2 mars

Dagsformen, vecka 32+5
 
 
Lördag igen och redan mars. Igår hade jag och en några vänner tacomys hemma hos mina pöron vilket var helt underbart trevligt. Som siste man att lämna myset blev det läggdax klockan tre (!) Idag har jag hängt i tvättstugan och strax ska jag ta mig ut på en prommis, hämta paket och lämna tillbaka några filmer. Ikväll är det Sannas 25-årsfirande som stå på schemat. Hade jag bara varit lite piggare och inte haft så ont i mellangärde och rygg hade jag helt klart varit lite mer pepp. Men så vet vi ju också att dusch och smink kan göra underverk.
 
Happy lördag! ♥
 
 

RSS 2.0