Spinning, löpning och 30-20-10

Igår instruerade jag en spinning jag tagit på mig på höstschemat på granngymmet. 45 minuters glädje på cykeln. Snart är det dags att fnurla på ett nytt cykelpass och således hitta tillbaka till gamla instruktörsrutiner. Det känns tryggt.
 
Idag drog jag med mig min finaste L och våra småknoddar och fick till lite löpning på löpbandet samt en 30-20-10 på Sats Farsta. Samt premiär på MiniSats. Grymt koncept ju! Löpningen bestod av en kilometers löpning, en kilometers gång och en kilometers löpning igen. Sedan var jag trött och svettig till tusen. Detta är det mesta jag sprungit på.. Ja, väldigt länge. Och det kändes? Underbart! Jag är dock restriktiv med löpningen och vet att man gärna bör vänta ganska många månader efter en förlossning för att hormonet relaxin som bland annat mjukar upp bäckenet ska ha gått ur kroppen. Men jag kunde bara inte låta bli. Och skynda långsamt kan jag ju göra. Nu ska vi se hur min höft mår imorgon. Om den känns okej ska jag försöka ge mig på en Body Pump.
 
 

Casall HIT

I onsdags testade jag Casall HIT, sjukt rolig träning i cirkelform. Det var olika stationer där vi körde stenhårt i 45 sekunder och sedan vilade (sprang till nästa station) i 15 sekunder. Detta upprepades tre tunga, men otroligt roliga gånger. Vi fick bland annat springa med fallskärm, jobba med små snabba steg på en "liggande" stege, jobba rodd stående med Casall Multi Balance Trainer (typ TRX-band), hoppa hopprep, jobba knäböj med 10-kilos viktväst, draken och bicepscurl med viktväska med mera. Att springa med fallskärm var ju helt klart det roligaste. Och mest jobbiga!
 
Hela härliga gänget. Tack Åsa för inbjudan!
 
Pernilla, Lotta, jag och Elin. Starka tjejer!

Nästa vecka har Casall dessa pass igen. Måndag till onsdag i Vasaparken. På tisdag har vi tänkt köra igen. Jag längtar redan efter fallskärmslöpningen!
 
 
 

Onsdag

Idag har jag fått ihop en promenad och en timme med Casall på träningskontot. Och lite socialiserande på det. Men nu är jag så trött och tänkte skrapa ihop lite sömn på kontot också. Imorgon ska jag berätta om fallskärmslöpning, indianhopp och lite hopprep. Till dess - godnatt!


Ikea plus superkrafter

Idag mötte jag upp två härliga brudar och intog Ikea. Jag hittade en massa bra saker som verkligen kommer komma till användning i vårt lilla hem. Jag var dessutom duktig nog att inte plocka på mig sådant som absolut inte får plats förrän vi flyttar till större. Pluspoäng där. Jag käkade en god varmrökt lax med potatis till lunch och efter ett par timmar drog vi hem.

Då satte superkrafterna fart och jag försökte ordna plats (som inte finns) åt alla våra saker. Och lyckades faktiskt. Jag har dessutom rensat ur garderoben, och slängt (jodå) en del saker. Nu ska några kartonger, ett bord och lite andra saker iväg och sedan börjar jag se ljuset i minilägenhetstunneln. Jag är nog klar med mitt förvaringsfix lagom till vi flyttar.. Mitt i kaoset tryckte jag en sushi också. Gott!

Så. Slut på min uppsats. Nu ska jag sova och drömma om att jag får sova en hel natt. Kanske att drömmen slår in?


Michael Kors

Idag har jag hunnit med mycket! Mys med min tös, rensning och städning av garderob, en långpromenad på en och en halv timme med mamma, matlagning, tvättning och lite ömma ord till min stackars karl som har ont i ryggen. Nu borde jag gått och lagt mig för länge sedan, men alltid finns det något att pyssla med.

Här är för övrigt min nya väska jag köpte på vår lilla kryssning här om veckan. Svart med gulddetaljer, det är ju en solklar hit! Från Michael Kors. NU ska jag sova. Och ladda för en dag på Ikea imorgon.


Söndagsshopping

Idag har jag varit trött. Tröttare än jag någonsin varit vågar jag påstå. Lilltösen har de senaste dagarna även varit väldigt vaken på nätterna. Trots min dåsighet valde jag att följa med till Barkarby idag och tur var väl det. Jag fyndade ett par skor och en klänning från Filippa K samt en jacka och en piké från Tommy Hilfiger. Efter det var trötthetshuvudvärken ett faktum och jag lånade svärpäronens soffa i väntan på god mat. Sedan drog vi hem och jag fick sova en timme med min tös. Guld värt! Sedan har vi spanat film och nu är vi slut som artister hela familjen.


Maaat

Vi har haft det tipptopp på landet men idag var det dags att åka hem till civilisationen igen. Det har blivit mysiga frukostar på altan, sommarpizza, grillat, kräftor (som jag inte åt, men ändå..), en sväng till Malmköping för fika och så vidare. På vägen hem idag svängde vi in och handlade en massa mat så nu blir det att prioritera matlagning och matlådor i veckan. Och komma igång med träningen på riktigt! Back to reality.
  
 Stor sommarfrukost. Macka, yoghurt och äggröra. Och kaffe.
 
 Grillat..mmm
  
 Pizza med fläskfilé, färska tomater och lök
 
 
Nu har vi precis varit och ätit på Sköndals krog. Fläskfilé Oskar och en halv banana split på det. Väldigt smarrigt. Nu blir det till att somna framför en rulle. Jag är så trött att jag knappt vet in och ut på denna värld. Men vem gör det? Natti natt!
 

Nagelgodis

 
Jag uppdaterade nagellådan med en massa spännande saker från Taxfree-butiken på båten förra veckan. Nu har jag något att pyssla med i höst. Åh, I love it!
 

Landet

I morse tog jag och lilltösen tåget till landet. Där mötte vi mormor och morfar och åkte till Hedlandet där jag hittade bra saker och kläder till både mig och lillan. Sedan drog vi vidare mot Eskilstuna för god middag, blåbärspaj och fika. Nu har vi precis landat på landet och jag är tröttmössa och ger upp för idag. Förhoppningsvis, om jag får en god natts sömn, ska jag försöka få till någon form av cirkelträning imorgon. Tills dess, sov sött!


Måndag

Idag var det åter till rutinerna som mammaledig efter en lång skön semester. Vi tog en sväng till Farsta för lite nödvändigheter och så köpte jag med mig lunch och smet hem till päronen för att vattna och fixa lite. Med en trött unge och tusen saker att göra blev det smidigt att sedan käka sushi till middag. Nu har jag packat och gjort mig redo för ett par sköna dagar på landet. Men först sömn. Aahh, min kropp skriker efter det! Natti.


Kräftskiva nummer två

Gårdagens kräftskiva var mycket trevlig och som vanligt blir det inga tidiga kvällar när man umgås med sina grannar. Vid tre kastade jag in handduken, matade lillan och gick och lade mig strax efter fyra. Halvt sovande gick vi upp i morse och tog oss i kragen och träffade bästa L och lilla M för en myspysfika på stammisfiket i Pungpinan. Efter en snabbvisit i affären har jag fått en massa gjort samt spanat fotboll, Djugården-Häcken som slutade 1-1. Kvällen kommer ägnas åt bebismys och film, typiskt bra avslut på familjesemestern.
 
Grillmaster är i farten. Eller?
 
Vår lilla diva sov skönt under sin andra kräftskiva någonsin
 
 

Fruktsallad

Idag har jag varit trött, trött. Jag har spanat friidrotts-VM, varit ute och kollat fotbollscup utanför oss och laddat upp med fruktsallad inför stundande kräftskiva. Nu är grillen tänd (inga kräftor för mig) och jag piggar upp mig själv med lite smink och piff innan mat. Det kommer bli en grym kväll!

 

Banan, färsk mango, tinade hallon, vindruvor samt kvarg med vaniljsmak

 

 


Centralbadet

Idag har jag skämts bort till tusen. Min fina fina vän tog med mig till Centralbadet där jag fick värma mig i poolerna och bastun och njuta av en ayurvedisk helkroppsmassage med varm sesamolja. Efter det var jag lagom mör i kroppen.

Efter att (ofrivilligt) ha sovit en timme när jag skulle natta lillan har jag nu försökt reda ut mitt hår som var en enda stor tova med oljerester från behandlingen. Efter 20 minuter lyckades jag reda ut det och då passade jag på att ha i mandelolja som får tvättas ur imorgon.

 

Alldeles mör och sesamoljig efter en skön helkroppsbehandling

 


Riga

Godkväll! Ilskan från igår har lagt sig, men istället är jag ledsen över de bilder och annat som jag förlorat. Usch, det känns så onödigt! Men tur att jag haft en toppendag idag. Först span på en nyproducerad lägenhet, sedan en härlig lunch med lilla familjen följt av besök av Alicias BFF med föräldrar. Nu på kvällen lyckades jag somna runt åtta och vakna igen för en stund sedan. Trött tjej. Här kommer två bilder från vår härliga lilla tripp till Riga.
 
Finklädd till tusen. Då kan man ju sova lugnt. Vilket hon också gjorde någon timme på förmiddagen
 
Lunchstopp i Riga. Kalkonfilé, klyftpotatis och sallad till morsan. Mjölk till lillan.
 
 
 

Upp och ner

I måndags åkte jag och min fina lilla familj på en kryssning till Riga. Igår hade vi en riktigt härlig dag i staden med busstur, shopping, promenad och lunch. Hemfärden igår var nästan mysigast och jag entrade Frihamnen i morse med en massa ny härlig energi. Jag önskar jag kunde visa några fina bilder, men det är väldigt svårt när man idag blev bestulen på mobilen och inte ens har lite kraft över att hämta kameran. Dagen har sedan bestått av att polisanmäla, spärra abonnemang och SL-kort och ringa tusen samtal. Usch, jag blir så less.
 
 

Kräftskiva

Igår var det dags för årets första kräftskiva. Vi var ett stort härligt gäng som drog ut till Gnesta för femkamp, bad, kräftor, paj, sol, snapsvisor och en massa andra roliga saker. Der var grymt uppstyrt och vi alla var sjukt glada när vi återvände hem idag.


Lördag

God morgon! Igår fick jag till ett träningspass till. En Body pump. Underbart med träning, men det hade varit ännu bättre om jag klickade med instruktören. Ibland är man bara inte kompatibla. Men jag fick träning och var mycket piggare efteråt. Vänsterknät gjorde sig påmint men inte alls så mycket som här om veckan. Idag har jag härlig träningsvärk från veckans strapatser.

Min karl är på svensexa och jag tar igen mig i soffan med frukost medan lillan sover. Senare idag drar ett gäng till Gnesta för kräftskiva. Happy lördag!


Nike NTC

Idag har jag hängt hos Sanna och pratat om livets viktiga ämnen. Dessutom har vi beställt en massa spännande proteinpulver samt jordnötssmör och kokosolja med mera. Jag är så sugen på att experimentera med det!

Sedan har jag fått till ett träningspass idag också. Det var Nike som ordnade ett event, en NTC-klass med fokus på benstyrka och explosivitet. Jag kände att jag inte alls var i form att göra övningarna fullt ut, men jag la det på min nivå och blev mer än svettig och endorfinlycklig efteråt!

 

 

 


Premiär på instruktörscykeln!

Efter att ha hämtat lillans pass (så sött!) och käkat thai till lunch hade jag mycket energi för ett gästspel på granngymmet där jag brände av ett 45-minuters spinningpass på instruktörscykeln! Det var roligt, svettigt, härligt och alldeles för länge sedan. Nu känner jag mig hel igen och idag insåg jag hur mycket jag älskar mitt instruerande!

 

Mer, mer!

 

 


Dagens träning

Idag har jag och lilla familjen åkt sightseeing-båt från Nybroplan med stopp vid Gröna lund för lunch och ett varv femkamp. Sjukt kul! Sedan tog vi båten tillbaka till Slussen där vi tog en fika. Sedan mötte jag upp Frida på Sats Medis och nu har jag precis kört mitt andra Bodypump-pass efter förlossningen. Och idag kändes det mycket bättre än förra gången. Om jag inte gjorde så djupa knäböj kändes knät okej och jag orkade tyngre vikter i nästan alla låtar. Jag är redan sugen på nästa pass! Nu ska jag hem och mata dotter och njuta av att familjen har en och en halv veckas semester kvar tillsammans.


Vinst på Tele2

Åh, en sådan härlig dag! En vinst med 2-1 mot Helsingborg satt fint idag när Alicia gick på sin första fotbollsmatch. Och det verkar som att mamma och pappa fostrat henne bra, för hon verkade gilla det. Dock hörde hon väl inte så mycket med hörselkåporna på. Men det räckte gott och väl med att se blåränderna för att må bra! Vi fick sällskap av Amanda och lilla Noel. Mycket kul att kunna gå tillsammans! Nu skippar jag härligt häng med grannarna till förmån för lite sömn. Natti.
 

 

 


Måndag

Efter dopet i lördags med efterföljande lilla släktmingel var vi tre tröttmössor som landade framför en film i sängen. Igår var vi nere vid Flatenbadet och på middag hos svärpäronen. Idag kör vi en favorit i repris och kör Flaten igen. Vi ligger på en brygga med vattnet kluckandes under. Man hade hoppats att det inte skulle vara så mycket moln, men annars finns inget att klaga på.

Ikväll blir det fotbollspremiär för Alicia. Vi får se vad hon tycker om det.

 

Strandlunch

 

Strandefterrätt

 

 


Alicias dop

Det har varit en lång och alldeles underbar dag. Alicias dopdag med en massa släkt och vänner som kom med en hel drös presenter. Hon somnade som en stock efter dopceremonin och sov tills vi skulle åka därifrån. Nu ska vi varva ner med lite film. Min kamera tog för övrigt bara suddiga bilder så jag snodde en från Alicias gudmor. Tack alla fina för idag!
 
Min lilla familj ♥

Body pump

I morse var vi på BVC för vägning och mätning av lillsessan. Hon växer som hon ska vilket är ett bevis på att amningen fungerar till fullo. Skönt tycker morsan. Efter det drog lilla familjen iväg till fiket vid Pungpinan där vi nästan blivit stammisar nu. Efter lunch och fika kände jag mig stark och drog iväg till Sats Globen för en timmes Body pump.
 
Länge sedan sist. Den 14 mars för att vara exakt. Ooh, tiden går fort!
 
 
Lite lättare vikter än vanligt och dubbelt fokus på tekniken istället
 

Vad säger vi om min insats då? Jag körde med lätta vikter jag visste jag skulle klara av. Så här i början är det tekniken som är i fokus samt att hitta tillbaka till rörelserna igen. Jag trodde jag skulle klara av benlåtarna lätt som en plätt och resten, framförallt axlarna, trodde jag skulle bli en smärre pina. Och jag kan tala om att det var precis tvärtom. Knäböjen var extremt jobbiga och jag kom aldrig riktigt in i låten. Dessutom fick jag ganska ont i vänsterknät. När vi kom till utfallslåten gjorde knäböjen riktigt ont och vid utfallen skakade jag i benen så pass att tekniken blev lidande. Inte bra alls. Men bortsett från det samt att jag inte orkade med armhävningarna eller dipsen kändes passet rätt smärtfritt och jag har aldrig svettats så lite. Vad tusan?! På söndag kör jag ett rejs till och hoppas att knät är med på noterna igen. Annars blir det till att kontakta naprapaten igen för att vara på den säkra sidan. Men summan av kardemumman är i alla fall att det var skönt och härligt att vara tillbaka i gruppträniingssalen!
 
Nu ska jag försöka få mitt bångstyriga lillkid att sussa så man får andas lite. Imorgon ser vi fram emot att träffa Lisa och hennes lilla stjärna. Puss!
 
 
 

RSS 2.0