Torsdag

I morse tog vi sparkcykeln till föris och efter lämning gick jag en prommis på omkring fyra kilometer nere vid vattnet. Det var verkligen fint i morse. Egentligen hade jag tänkt köra löpning på gymmet, men jag hade lite känningar i halsen i natt så jag tog en vilodag och hoppas det inte är någon förkylning på gång. Efter lunch var jag iväg till polisen och fixade pass till Melvin. Haha, så gulligt. Nu är jag vaken på övertid och borde egentligen sovit för länge sedan. Men ja, bättre sent än aldrig eller vad säger man?


Mysig kväll


Farmor ville hämta på föris idag så sambon och jag passade på att smita iväg till O'Leary's och käka. Det blev två förrätter, en stor oxfilé med beasås samt en kaffe som pricken över i. Sedan rullade vi hem, via Polarn och Pyret och köpte lite saker med finfina print samt ett par skor. Och hemma väntade en nöjd Alicia som åkt runt på sin nya sparkcykel hela eftermiddagen. Och alla var nöjda och glada.


Styrketräning med direkt träningsvärk



Haha, när jag gick och hämtade Melvin efter dagens styrketräning kunde jag knappt lyfta i honom i vagnen. Det blev styrka för bröst och triceps och i detta nu pallar jag knappt hålla mobilen. Jag vågar nästan inte tänka på hur träningsvärken kommer kännas imorgon. Men det var galet skönt med tung styrka och förhoppningsvis får även ben och rygg sig en omgång innan veckan är slut. Dagens pass blev som följer.

Bänkpress 5x5
Hantelpress 4x7
Flyes 4x7
Armhävningar på knä, 3x5
Tricepspress bakom huvud, 4x7
Dips, 3x10
MammaMage-övningar


Jobbiga 400-metersintervaller




Idag gick jag till gymmet och fick till riktigt jobbiga intervaller. Intervaller är ju i och för sig alltid jobbiga, det är lite det som är grejen. Men idag var de galet jobbiga. Men det kan bero på att jag körde lite längre intervaller vilket min kropp inte är van vid. Än. Det blev fem 400-metersintervaller och sedan halva sträckan med gåvila. Det var jobbigt. Men som vanligt var den sista kilometers allra jobbigast. Haha, pannben för den! Men jag gjorde det och det ger ju den bästa känslan!

Uppvärmning 1 km (10,3 km/h)
5x400 meter (13,1 km/h) med 200 meters gåvila (5,1-6,1 km/h)
Nedvarvning 1 km (10,1 km/h)
Totalt 5 km, 31.19


Löpning på landet




Woho, igår var jag iväg på en löprunda. Mamma skulle springa en runda och jag kunde ju inte vara sämre. Pappa tog ut barnen på en promenad och spanade efter smultron under tiden. Jag bestämde mig för att springa 15 minuter och sedan vända hem. Och jag startade lite för hårt och lyckades ta mig 2,5 kilometer innan vändning och hoppet att äntligen jobba mig under 30 minuter igen tändes. Men, med några mördaruppförsbackar hem lyckades jag inte igår. Det blev strax över fem kilometer på 30.59. Men jäklarns vad det kändes bra där i början. Imorgon blir det nog intervaller för att väcka kroppen ordentligt efter midsommarhelgens festligheter. 


Lördag


Igår var det en fantastisk dag. Vi tog till och med årets första dopp i vår lilla sjö. Allt blir ju så mycket enklare när vädret är på topp. Spring i lilla poolen, vattenlek, plocka smultron, sena kvällar på altanen och en Alicia i sitt esse! Hur härligt som helst. Men en dag fint, en dag med regn. Det är väl mest rättvist så. Därför har det regnat och varit mulet hela dagen idag. Men vi har fått denna dag att gå ändå.


Veckans träning vecka 24

Måndag: Vila
Tisdag: Cykel 45 minuter
Onsdag: Promenad ca 9 km
Torsdag: Cykel 45 minuter
Fredag: Vila
Lördag: Styrka ben och rygg
Söndag: Instruera Cycling interval 45

Woho, fyra träningspass och en långprommis blev det förra veckan. Och ett av de var styrkepass. Härligt!


Midsommarafton

Igår tog vi vårt prick och pack och åkte ut till landet. Och det är skönt! Alicia behöver inte sysselsättas utan hon ser till att sysselsätta sig själv. Hon vattnar blommor och sig själv, åker rutchkana, kastar frisbee och kutar runt och spexar och leker. I morse var vi nere och klädde midsommarstången och senare är det dans som gäller. Hur mysigt som helst, som gjort för barnen!



Sommar


Igår blev jag riktigt trött efter lunch så jag halvslocknade i en timma. Och sedan fick jag huvudvärk som blev till migrän. Fy sjutton. Jag försökte somna, men huvudet bara dunkade mot kudden så det slutade med att jag hängde över toan. Huvva! Som alltid efter ett migränanfall är jag liksom migränbakis dagen efter och har således haft ont i huvudet hela dagen. Pust. Men jag fick finfint sällskap av en gammal granne så vi satt och pratade halva dagen, käkade paj och sallad till lunch och hade det allmänt trevligt. Nu på kvällen har jag mest sprungit runt som en yr höna mellan jordgubbsätande, EM-fotboll (Sverige är nu ute ur EM, synd på en så bra match som idag) och försökt packa smart för några dagar på landet. Nu är jag uppe i fem väskor and still counting.. Nu behöver jag verkligen
komma från stan och stressa ner lite. Och jag behöver sova. Godnatt!  


Pyramidintervaller


Idag hade jag lovat att jag skulle gå på Strong mama. Men jag vaknade trött som en gnu och träning var det sista jag var sugen på. Dessutom börjar klassen 11.00 vilket är sent eftersom jag ofta går till gymmet direkt efter lämning. Så jag ställde om, gick in på Sats utan att tänka och ställde mig på löpbandet och körde intervaller i pyramid.

Uppvärmning 1,3 km (10,1 km/h)
100 meter (16,1 km/h) - gåvila 50 meter
100 meter (16,1 km/h) - gåvila 50 meter
200 meter (15,1 km/h) - gåvila 100 meter
300 meter (14,1 km/h) - gåvila 150 meter
400 meter (13,1 km/h) - gåvila 200 meter
300 meter (14,1 km/h) - gåvila 150 meter
200 meter (15,1 km/h) - gåvila 100 meter
100 meter (16,1 km/h) - gåvila 50 meter
100 meter (16,1 km/h) - gåvila 50 meter
Nedvarvning 1 km (gåvila 200 meter, löpning 800 meter)
Totalt 5 km, 30.58

Och jädrans vad detta var pulshöjande, speciellt i de längre intervallerna. Jag kände att jag inte alls är van vid dessa längre intervaller så det måste jag lägga in fler pass av i min träning. Det jag också kom fram till är att i 100-merersintervallerna hinner man inte sänka farten (vilket jag alltid gör när jag kör intervaller på band) förrän det är dags att öka den igen. Men det var som vanligt fantastiskt skönt efteråt! Mer intervaller åt folket!



Söndag


Cykelkul med Alicia på släp 


Ännu en helg är över. Nu ska jag och mina träningsvärkiga ben lägga oss i renbäddad säng med ett nytt vårtäcke. Puh, nu slipper vi vårt duntäcke där man blir femhundra grader varm på nätterna. Imorgon är Alicia ledig så vi får se vad vi hittar på. Kanske blir det en sväng till MiniSats. Sist jag var där med båda barnen sa jag aldrig mer. Tänk vad man glömmer fort. Haha.


Jag har instruerat cykel!


Med sega ben från gårdagens benpass knatade jag till gymmet för att äntligen få instruera igen! Det var en 45-minuters intervallcykel som stod på schemat och den typen av cykelklass har jag inte instruerat tidigare. Jag la upp passet med 13 minuters uppvärmning, sedan åtta stycken tvåminuersintervaller med en minuts vila emellan. Och så nedvarvning på det. Sjukt jobbigt i sin enkelhet. Jag som är så kritisk mot mig själv hoppas såklart deltagarna gillade det. Jag blev i alla fall redigt svettig och slut i kroppen. Nu ska jag hem och mysa med familjen och fylla på energidepåerna.




5x5

God kväll! Efter frukost, kaffe i soffan och en jätterastlös tjej gav vi oss iväg till Farsta centrum. Jag och Alicia gick till Sats medan karlarna i familjen gick och handlade. Jag körde styrka som redan nu börjar ge lite skön träningsvärk i låren. Det blev fyra övningar och alla kördes 5x5. Enkelt och effektivt och med så få repetitioner vågar man sig på lite tyngre vikter. Befriande.

Knäböj 5x5
Marklyft 5x5
Stående rodd med skivstång 5x5
Latsdrag 5x5
MammaMage-övningar

När vi kom hem var vi alla galet hungriga och körde rester till lunch. Sedan gick Alicia och vilade och sambon drog iväg till stan. Och jag fick plötsligt lugn egentid. Det blev ett avsnitt Game of Trones och Djungelvrål i storformat. När tösamaja vaknat spelade vi fotboll i vardagsrummet och sedan gjorde vi ugnspannkaka till middag. Efter det har det bara varit slapp framför TV:n med fotbolls-EM. Och nu borde jag sovit för länge sedan. 

När storasyster busar är livet härligt 


En skön fredag


Idag har Alicia varit ledig och vi har varit och hälsat på farmor och farfar, grillat, ätit godis, hängt i parken och lyckats undvika regnet. Väl hemma igen såg vi Sverigematchen mot Italien som tyvärr bjöd på förlust efter en bra start. Nu ska jag mysa ner mig i soffan framför TV:n. Ett barn sover, ett ligger och äter och karln är borta på fotbollskväll. 


Dagens träning


Idag hoppade jag in i cykelsalen igen efter lämning. Jag hade justerat en del på mitt intervallpass och körde igenom det nya. Perfekt träning när man inte vet eller orkar tänka på vad man ska träna. Det blev 45 svettiga minuter och nu börjar jag landa i mitt upplägg..som jag ska köra under fem söndagar i sommar. 


Veckans träning vecka 23

Måndag: Krasslig
Tisdag: Krasslig
Onsdag: Krasslig
Torsdag: Intervaller 10x200 m, totalt 5 km
Fredag: Styrka ben och rygg
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Veckan startade med vila eftersom det fortfarande stack lite i halsen och rann lite i näsan. Sedan blev det fason på kondition och styrka med ett pass vardera innan det blev helg, supermycket att göra och vila från träning. Men båda passen får tummen upp för kvalitet och en jädra träningsvärk.


Upp på cykeln igen



På söndag premiärkör jag intervallcykel på Sats Farsta och nu har jag knåpat ihop ett pass som jag testkörde idag. Jag var inte alls nöjd, men efter att ha cyklat igenom det kändes det mycket bättre. Skönt för en som aldrig är riktigt nöjd. Nu ska jag bara fila till det sista och sedan är jag redo. Det var sjukt skönt att sitta på cykeln och svettas och totalt blev det omkring 45 svettiga minuter samt lite nedvarvning och MammaMage-övningar på det. 


Babyshower

I lördags stod jag och bakade cake pops för kung och fosterland och igår fixades blöjtårta och sedan blev det babyshower för en vän. Matpaj, sallad, bröd, kakor, bullar och frukt hade vi alla knåpat ihop. Matkoma efter det. Det blev en supermysig dag som delades med ett gäng mysiga brudar och min lille Melvin. Och jag tror den blivande mamman var väldigt nöjd också.





Min lördag

Alltså träningsvärken från fredagens benpass är brutal. Härligt, men jag kan knappt sätta mig på toa. Jag måste liksom snabbt dunsa ner för att minska smärtan haha. Igår blev det ingen träning men en promenad för att handla en massa. Sedan blev det bak följt av middag och kaffe med chokladdoppade jordgubbar. Och glass. Mmm.. Sedan låg jag och försökte få till ett intervallcykelpass som jag ska hålla i sommar. Jag låg och lyssnade på musik in på småtimmarna och nu känner jag mig minst sagt ganska seg. Jag ska försöka få till lite mer sömn nu efter lillemans matning.




Styrketräning

Härligt återseende 


Idag blev det styrketräning efter lämning. Jag kände mig sjukt seg i benen efter gårdagens intervaller men kände mig mentalt pigg för ben- och ryggstyrka. Jag har inte lyft tungt på bra länge och idag var det riktigt roligt. Jag ville även testa pullups, men kände att min core inte riktigt var redo för den utmaningen så det blev lite latsdrag istället. Nu har jag ännu mer träningsvärk. Om det är från gårdagens intervaller eller dagens styrka låter vi vara osagt. Oavsett vad är det väldigt skönt! Dagens pass blev följande.

Knäböj 5x5
Marklyft 5x5
Rodd i dragmaskin 4x8
Latsdrag 4x8
MammaMage-övningar 


Veckans träning vecka 22

Måndag: Löpning 4,91 km
Tisdag: Promenad 9 km 
Onsdag: Vila
Torsdag: Ont i halsen
Fredag: Ont i halsen
Lördag: Ont i halsen och lite feber
Söndag: Ont i halsen

Veckan började bra rent träningsmässigt. Men sedan kom förmodligen lite förskolebaciller och jag fick ont i halsen och lite feber. Så träningen fick bli lidande i några dagar.


Torsdagsintervaller


Efter halsont kommer intervaller. Det är sedan gammalt. Idag kände jag mig så pass frisk att jag vågade mig på kondition. Och det var nog precis vad min kropp och knopp behövde.

Uppvärmning 1 km (10,1 km/h)
Intervaller 10x200 m (15,1 km/h) 
Nedvarvning strax under 1 km (10,1 km/h)
Totalt 5 km, 31.39

Idag var det jobbigare än förra gången. Men det kan ju ha med förkylningen att göra. Det var riktigt kämpigt med de sista intervallerna. Eller ja, med nästan alla intervaller faktiskt. Men det allra jobbigaste var den sista kilometern. Tvi alltså. Tur att man har lite vilja i sig. Efteråt blev det MammaMage-övningar och lite rull på foamroller. Sedan hade denna dag startat på bästa sätt och det var en glad mamma som hämtade sin lille Melvin på MiniSats.


En fin dag



Igår var en sorglig dag då vi tog farväl av min fina farbror. Eftersom jag ammar fick Melvin följa med och därmed premiäråka tåg. Men Alicia fick vara på förskolan på dagen och sedan kom farmor och farfar och hämtade. Det var en fin begravning där många tårar fälldes. Vila i frid.


Nationaldagen




Vi har haft en underbar Nationaldag idag. Efter frukost samlade vi ihop oss och åkte till Enskede IP där det var nationaldagsjippo hela dagen. Alicia hoppade hoppborg, vi lyssnade på Petra Marklund, åt pizza på en restaurang i närheten och hade en väldigt mysig dag. Det var en trött tjej vi fick med oss hem. Nu på kvällen efter att tösamaja somnat har vi sett två och ett halvt avsnitt (sambon somnade..) av Blacklist. Genialisk serie, vi älskar't. Nu ska jag sova så jag orkar upp och lämna på föris imorgon. Sedan ska sambon och jag på begravning.


Sjukstuga

Helgen har gått i rasande fart. Som vanligt. Tur att vi har en extradag idag eftersom det är Nationaldagen. I slutet på veckan började jag känna mig krasslig i halsen och i lördags hade jag lite småfeber och fick ställa in lekdejt med vänner i parken. Jag gick ändå ut med familjen en liten stund men höll mig annars mest inne. Igår var jag inte ute på hela dagen. Vi fick fikabesök och åt jordgubbar och grädde och jag mådde helt klart bra. Men sedan kom hostan. I natt har jag sovit risigt och vaknade klockan fem. Så vore det inte för en envis hosta skulle jag snöra på mig löparpjucksen. I övermorgon kanske?



Ryggspärr

Igår vaknade jag upp med känningar i halsen och idag har jag varit hes som attan och fått någon typ nackspärr i ryggen. Eller ja, ryggspärr då? Därför har jag inte kunnat träna på som jag vill utan har istället vilat och njutit av den tropiska värmen. Igår var Alicia ledig så vi hängde hos mormor och morfar. Idag har jag varit en sväng på jobbet, vilat och handlat och fick även till en liten paus för regn mitt i allt. Solen fortsatte att skina och det ösregnade där jag stod under ett träd och tog skydd. Märkligt väder. Ikväll har vi käkat pizza och kollat på Blacklist. Nu tänkte jag försöks sova och vakna utan ryggspärr och utan hes hals. Önska mig lycka till! Godnatt.



Veckans träning vecka 21

Måndag: Vila
Tisdag: Vårruset 2016
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Intervaller 19x200 meter
Lördag: Vila
Söndag: 

Denna vecka har jag varit galet trött och utmattad i kroppen. Jag har slumrat till i soffan mitt på blanka dagen, det har varit lite besvärligt att lyfta rumpan för att hämta något och jag har varit allmänt seg. Då har jag försökt lyssna på kroppen och försökt vila. Men inför helgen vände det och fredagens intervaller var guld för kropp och knopp. Det var liksom som att väcka kroppen igen. Jag längtar till nästa gång.


Picknick i solen

Igår hämtade jag Alicia tidigare på förskolan och så promenerade vi till Gubbängsfältet och mötte upp en hel hög med kompisar och hade picknick. Hur mysigt som helst. Och vilken kväll, helt underbar! Efter mycket spring, lek och häng på filten promenerade vi hem också vilket gav totalt närmare en mil in på promenadkontot.





RSS 2.0