Veckan

Denna vecka har minst sagt varit proppad. I måndags fick jag migrän och klarade precis av jobbet, men när jag kom hem däckade jag. I tisdags hade vi föreningsstämma och jag missade tyvärr min cykelklass. Men jag fick fina blommor som tack för föreningsarbetet. I onsdags hade vi avtackning på mitt förra jobb. Lösa problem på Escape Roms, drink på Caliente och supergod middag på Supper. Och ett jättefint armband fick jag i present. En supermysig kväll! I torsdags var det Body pump och i fredags firade vi min pappa som fyllde år. Igår jobbade jag och mötte sedan upp familjen för en glass i Mall of Scandinavia. Och sedan fick jag migrän. Igen. Och idag har jag haft migränen från hel..skotta. Fy. Men vi lyckades ta oss iväg och spana brasa, göra fiskedamm, äta popcorn och fika. Och nu börjar livet återvända. Vi har precis sett tre avsnitt av Skam och käkat ostbågar (jag) och nu är det väl dags att sova. Imorgon hoppas jag verkligen kunna träna. Det har kommit för mycket emellan de sista två veckorna.



Veckans träning vecka 16

Måndag: 4x4-minutersintervaller

Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Denna veckas träning började bra, men sedan kom det en massa annat emellan. Roliga grejer förvisso, men träningen blev lite lidande. Men det känns helt okej!


Body pump

Förra veckans Body pump. Neondetaljer, svett och endorfiner. Är livet någonsin så bra som efter ett träningspass? Det kvalar i alla fall in på samma plats som att ha nöjda barn och äta riktigt mycket godis. Haha. Förra veckan var vi jättemånga Body pumpare, så kul!


Cykel

I tisdags (ja, förra tisdagen) körde jag min cykelklass tillsammans med härliga deltagare. Och idag hade vi stämma i föreningen och eftersom jag sitter i styrelsen fick jag hoppa min cykelklass till förmån för det. Tråkigt, men då blir det nya tag nästa vecka! Stämman gick bra och efter att jag kom hem såg vi ett avsnitt av Sommaren med släkten och åt choklad. Det var lagom nedstressande. Nu ska jag gå och sova, sömn får prioriteras i stressiga tider. Imorgon jobbar jag hemma på morgonen innan ett möte i stan och sedan lite jobb på kontoret innan avtackningsmiddag med mitt förra jobb. Härlig onsdag!



Hej hej

Hoppsan, det blev ett ofrivilligt blogguppehåll. Men jag har haft fullt upp, både på hemmaplan och på jobbfronten så dagarna har bara sprungit förbi. Vi har haft en underbar helg där huvudvärken nu påminner mig om helgens ickesömn. Men det var det värt. I lördags fick vi en härlig dag med våra föräldrar som avslutades hemma hos oss med snacks, ostbricka och prat halva natten. Igår var vi alla trötta men hann ändå med en promenad till Lilla Sköndal. Åh vad jag längtar till flytten! Nu ska jag gå och sova och hoppas huvudvärken är borta till imorgon, så jag kan träna. Jag behöver lite endorfiner att boosta kroppen med imorgon! 



Alicia gräver ner lite sand under cykelturen

Helgskumpa


Intervaller 4x4 minuter

I måndags hade vi en skön morgon med lång frukost och sedan kaffe i soffan. Sedan gick jag tillslut iväg till gymmet. Och då var det nästan lunchdags vilket medförde lite halvskakiga ben. Det blev 4x4-minutersintervaller och idag höjde jag tempot till 13,5 km/h och klarade nästan alla. 

Uppvärmning 5 min (10,3 km/h)
4x4-minutersintervaller (13,5 km/h) med två minuters gåvila emellan (6,1-5,1 km/h). Den sista intervallen vilade jag 30 sek mitt i för att orka.
Nedvarvningslöp 5 min
Totalt 34 min (5,94 km)
Nedvarvningsgång 6 min

Först blev jag lite arg på mig själv. Med lite mer vilja och lite mer pannben hade jag klarat det. Men samtidigt funderade jag på dagsformen. Jag hade ätit lite för lite frukost och var hungrig och liksom redo för lunch. Jag körde tung benstyrka dagen innan och höjde dessutom mina vikter i knäböjen då. Så jag är faktiskt nöjd. Galet nöjd. Pannbenet hängde med länge och nästa gång tar jag dem alla! Och när jag kör 4x4 min på 14 km/h, då ska jag unna mig något fint! Men först alla fyra på 13,5. Jag längtar!

Ser ni hornen som nästan kommer fram..? Nästa gång, då..


Veckans träning vecka 15

Måndag: Löpning 5 km

Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Löpning 5 km
Lördag: Vila
Söndag: Styrka ben + pullups 

En härlig träningsvecka med fem pass och en blandning av löpning, instruerande samt lite styrka. Underbart!


Styrka

I söndags stack jag iväg till gymmet för ett effektivt styrkepass innan Alicia kom hem från farmor och farfar. Det blev tre övningar och jag ökade vikterna i mina knäböj, heja! Jag gick ifrån superseten jag oftast kör för att kunna öka vikterna. Och nästa gång kan jag nog öka lite till.

Assisterande pullups med gummiband, 1x3 och 4x2
Knäböj, 5x5
Utfall med hantlar, 4x7


Påsk

Vilken helg! Det har varit himla skönt med så många dagar ledigt. I fredags hade vi kompisar över på pizzalunch. Det var väldigt trevligt och tiden sprang iväg som vanligt. Barnen röjde och vi vuxna hann prata och röja med barnen.


I lördags var vi ute på gården efter frukost för att cykla (Alicia) och inviga nya skor (Melvin) och tusan vad kallt det var i skuggan! På eftermiddagen var vi på middag hos svärisarna och sedan sov Alicia kvar och vi andra åkte hem. 

Och igår vaknade vi upp, åt frukost i soffan och hade en lugn start framför Nyhetsmorgon. Efter ett tag drog jag till gymmet för benstyrka. På eftermiddagen kom Alicia hem igen och sambon drog iväg på fotboll. 


Långfredagslöp

I fredags sprangs jag iväg på en kall löptur. Fem kilometer löptes på 27.59 vilket kändes okej med tanke på att benen kändes lite tunga. Det gör de i och för sig väldigt ofta just nu. Det är sällan jag känner den här lätta, flygande känslan. Men den kanske återvänder. Vi hoppas det!


Skärtorsdagsträning

Igår firade vi Alicia efter en halvdag med jobb och sedan var det dags för mig att instruera Body pump i vanlig ordning. Och jag var lite småförvirrad mellan varven och blandade ihop lite tempon här och var. Haha. Ibland var det liksom bara blankt i huvudet med vad som skulle komma härnäst. Men det gick bra bortsett från det och träning blev det tills jag skakade i kroppen. Skön känsla. Även påskägget fyllt med godis gav en skön känsla efteråt. Speciellt nötcremen. Mmm.



Fyra år

Idag har vi firat vår lillstrumpa som fyller hela fyra år. Samtidigt som att hon på något sätt alltid har funnits, så är det galet att hon nu är fyra år! En bestämd tös med en vilja av stål. Idag har vi firat med mormor, morfar, farmor och farfar. Hon har fått massa bra presenter och när hon fick välja vad hon ville bjuda på blev det glasstårta. Vilket jag tog på största allvar.


"Mamma, jag vill ha en lång fläta". Med kort hår får man börja högt upp.

En trasig 4-ballong med helium. Hon skulle bara hoppa i "badringen"..

Glasstårta blev en borg som smakade gott!


Ny cykelmusik

I tisdags var det dags för ny musik på cykelklassen. Jag har kämpat med att hitta peppande musik, för jag måste gilla nästan varje låt annars blir det tokigt. Och nu är jag nästan i hamn förutom några småjusteringar till nästa vecka. Haha, ibland undrar jag om andra är lika petiga som jag? Perfekt eller platt fall, så funkar det i mitt huvud. I alla fall. Jag är ju sällan nöjd med coachningen när jag har ett nytt pass, men jag fick fina kommentarer efteråt så jag får kanske vända den tanken. Yes!



Veckans träning vecka 14

Måndag: Löpning 5 km

Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Intervaller 4x4 min
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Vila
Lördag: Snabbt styrkepass
Söndag: Löpning 5 km

En härlig träningsvecka. Jag är mer än igång med löpningen och riktigt peppad på att kapa tider och förbättras. Och jag försöker få till styrkan, men med begränsad tid och ett just nu galet löpsug är det löpningen som prioriteras. Men jag försöker i alla fall pressa in styrka så gott det går och kör lite expresspass och kortare fokuspass. Och så vill jag ju kunna göra pullups igen så det prioriteras också.


Snabbast på länge

Igår hoppade jag upp på löpbandet efter jobbet. Eller hoppade var att ta i. Jag masade mig till gymmet efter en natt med dålig sömn och hade bestämt mig för att springa lite på känsla. Inget speciellt upplägg utan försöka öka tempot vid varje kilometer. Eller kanske vid varannan. Och när jag var färdig hade jag sprungit fem kilometer på 26.08. Alltså galet. Årets tröttaste dag gav mig detta. Passet såg ut ungefär så här:


2 km - 11 km/h
1 km - 11,5 km/h
1 km - 12 km/h
1 km - varvade 12 km/h och 13 km/h

Det var jobbigt, nästan döjobbigt mot slutet. Men nästa gång ska jag banne mig under 26. Det handlar om att kapa åtta sekunder, det måste ju gå med lite vilja!


Vårlöpning

Igår var jag och barnen hos mormor och morfar och jag kom ut på en liten vårlöpning i solen. Det var riktigt varmt och skönt. Men det blåste som attan. Fem kilometer löptes på 28 minuter i mitt femkilometersspår där jag sprang min första femkilometare någonsin. Och där jag kommer springa min femkilometare om ett år när vi flyttar dit. Åh vad jag längtar! Jag tyckte jag tog i lite extra igår och hade förväntat mig en bättre tid, men är ändå nöjd och glad att jag kom ut en sväng.



Veckans träning vecka 13

Måndag: Löpning 5 km

Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Styrka ben och rygg
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Vila
Lördag: Cirkelträning hemma + mage
Söndag: Promenad, ca en mil

En skön träningsvecka med en härlig blandning av vad jag vill få till. Löpning, instruerande och styrka. Och lite hemmaträning på det!



Allvar och lite träning

Det som hände i Stockholm i fredags är fruktansvärt och hemskt och jag lider med alla drabbade. Jag blev fast i Solna men kunde tillslut ta tvärbanan till Alvik och där bli upphämtad av mamma och pappa lagom när tunnelbanan började gå igen. Och utan att vara i närheten var jag skärrad. Usch.


Igår startade vi morgon lugnt och sedan gick vi till gymmet hela familjen. Alicia lyckades ramla innan vi gick och fick Melvin plus stol över sig så tiden på gymmet blev begränsad. Men det gick bra i alla fall. Efter gymmet mötte vi upp vänner i centrum för lunch. Mysigt. Efter handling gick vi hem och jag knåpade ihop ett nytt cykelpass. Jag är nästan färdig och redo att leverera nytt på tisdag.

På gymmet blev det följande snabba och spretiga pass:

Pullups med gummiband 3x3 + 2x2
Armhävningar 5x5
Utfall med hantlar 3x10 på varje ben


Bodypump och pre fredagspepp

Ikväll hade jag en härlig Body pump-klass på schemat. Smockfull till sista brädan med grymma deltagare. Och nu börjar jag så smått hitta tillbaka känns det som, härligt! Jag var så himla hungrig när jag kom hem att jag var tvungen käka middag nummer två. Efter dusch har vi druckit kaffe, käkat choklad och sett ett avsnitt av '13 skäl varför' som vi började se här om dagen. Nu är det sovdags och pepp inför fredag. Veckans bästa dag!



4x4-minutersintervaller

Idag blev det intervaller efter jobbet. 4x4-minutrare på löpbandet. Jag valde att öka upp hastigheten lite från förra gången eftersom sambon nu är igång med löpningen och då slår tävlingsinstinkten in. Hehe. Det var asjobbigt, speciellt den sista intervallen. Där var det långa minuter. Men jag gjorde det och kände mig grymt nöjd efteråt! Nästa gång kanske jag ska våga köra på 13,5 km/h..


Uppvärmning 5 minuter (10,3 km/h)
4x4 minuter (13,3 km/h) med två minuters gåvila (6 km/h) emellan.
Nedvarvning 5 minuter (10,3 km/h)
Totalt 34 minuter (och 6.06 km)
Nedvarvningsgång 6 minuter


Cykel cykel

Idag var det sista veckan på mitt cykelupplägg som jag kört i typ tre månader nu. Nästa vecka blir det ett nytt och fräscht upplägg. Jag ska bara finurla ut det och komma med ett jobbigt och superkul pass. Det gick bra idag och jag hade mycket energi att använda och dela med mig av. Trots att jag åt middag innan klassen var jag vrålhungrig efteråt så det fick bli en middag nummer två. Och kaffe. Nu är det sovdags så man är pigg imorgon. Jobb och löpintervaller står på schemat.



Löpning

Igår hade jag många lösa trådar på jobbet så jag fick baka ihop de till en redig lista där jag lyckades bocka av några punkter innan jag gick hem. När jag sedan kom hem satte jag in lax i ugnen och sprang sedan ut på en löprunda för att nollställa hjärnan lite. Jag kunde inte riktigt släppa all stress under rundan, men jag slog ändå rekord för det senaste året. Det blev fem kilometer på 27.07 och jag det kändes ju bra! Nu ligger målet att springa Vårruset under 27 minuter inte allt för långt bort. Benen kändes lite tunga, men mina skor som jag var och bytte i helgen kändes så mycket bättre än mina tidigare, så tacksamt!



Veckans träning vecka tolv

Måndag: Intervaller 10x200 m, totalt 5 km

Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Intervaller 4x4 minuter
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Fyra pass får ses som mycket väl godkänt nu för tiden. Det som saknades var styrketräningen, men annars fick jag till fyra roliga, härliga och kvalitativa pass.


Supersnabb träning

Igår satt jag och jobbade och ville gärna få till någon form av träning. Men så drog jobbet ut på tiden och tillslut hade jag inte tid att gå till gymmet innan familjen skulle hem till mamma och pappa på middag. Så jag snodde ihop en cirkel som blev jättejobbig. Och tog typ en kvart. Som hittat! Fyra övningar, sex varv utan vila och sedan var det klart. Jag avslutade med två triset med magövningar och sedan kände jag mig helnöjd.

10 Knäböj med 16 kg kettlebell
10 burpees
5 armhävningar
10 rodd med 16 kg kettlebell

Två triset för magen:
16 rumplyft
8 "bensänk" med raka ben
16 crunches


Härlig Body pump

Känslan efter min Body pump i torsdags var bara tusen vändor bättre än förra veckan. Koreografin satt och jag hade så himla kul! Många deltagare, duktiga deltagare och glada deltagare. Jag älskar't!


RSS 2.0