12x200 meter

Efter att inte ha kört löpning på väldigt länge (för att vara jag) ställde jag mig i måndags på löpbandet efter jobbet för att kicka igång kroppen med intervaller. 


Uppvärmning 2 km (10,6 km/h)
Intervaller 12x200 m (16,1 km/h) med 100 meters gåvila emellan (5,1 km/h)
Nedjogg 2 km (10,3 km/h)
Nedjogg 400 m (10,3 km/h)
Totalt 8 km, 46,33


Och jag var lite skakig och svag innan. Och helt supernöjd efteråt! Jag gjorde det och hade till och med träningsvärk i tisdags! Helt underbart! 


Veckans träning vecka 25


Måndag: Vila
Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Migrän
Torsdag: Ont i huvudet
Fredag: Vila
Lördag: Ont i halsen
Söndag: Ont i halsen

Det blev ingen vidare träningsvecka förra veckan. Migrän, tågförsening och att jag trodde att jag fick ont i halsen bidrog till det. Men vissa veckor är så. Det är bara att kliva uppåt och börja om!


Cykel

Förra veckans cykelklass gick bra, men jag börjar känna att det är dags för musikbyte snart. Dock får det vänta några veckor. Jag kör samma upplägg juli ut i alla fall. Och får nog ett par veckors instruktörssemester för att ladda batterierna och gnugga musikknölarna. Men under tiden kör jag på och hoppas att inte alla tar semester samtidigt.


Tredje intervallpasset

För två veckor sedan körde jag ett härligt intervallpass, och den veckans tredje pass med intervallkaraktär. Jag gick från jobbet och hade inte alls lust att träna. Men jag gick in på Sats Stadion med tunga ben och kom ut som ny! Härligt det där.


Uppvärmning 2 km (10,6 km/h)
Intervaller 10x200 meter (16,1 km/h) med 100 meters gåvila emellan
Nedjogg 1 km (10,3 km/h)
Totalt 6 km, 35.03Rödfärgade i fejset - beviset på grisiga intervaller 


Veckans träning vecka 24


Måndag: Backintervaller, totalt 8 km
Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Intervaller 4x600 meter, totalt 
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Intervaller 10x200 meter, totalt 6 km
Lördag: Vila
Söndag: Vila


En bra träningsvecka, dock med tunga ben i löpningen. Usch, så trist! På helgen var det möhippa vilket passade bra eftersom jag ändå tänkt ställa in mitt långpass till förmån för vila för benen. Vi hoppas det gör underverk!

Skriv inläggstext 


Body pump 102

Förra..eller förrförra..veckan var första gången jag instruerade hela Body pump 102. Och det gick bra med tanke på att programmet var nytt. Förra veckan var jag Midsommarledig vilket gör att jag får lyssna igenom det igen för att väcka Midsommarhjärnan och vara grym när det är dags att instruera på torsdag igen. Haha.


Underbar midsommarhelg

Jag har haft en helt magisk midsommarhelg. När jag äntligen lyckades komma ut till landet, via Västerås och Eskilstuna samt fem timmar sen, har vi maxat allt. Vi har njutit. Barnen har njutit. Och telefonen har jag gömt i huset och knappt rört. Riktigt skönt! Och det bästa är att det har varit många barn ute på landet och Alicia har hängt vid studsmattan med dem och lyssnat på när de lärt henne hur man ska göra. Sött!


Träning har det dock blivit noll och inget av. Jag började känna av halsen så jag vågade inte. Men nu är jag tillbaka i stan, utan halsont och ikväll blir det ett intervallpass.


Haha


Förseningar

Igår hade jag en träningsdejt med en vän. Men jag kände mig så stressad så jag ställde in den. Sedan fick jag migrän. Attans. Jag var helt däckad igår kväll och idag är jag som vanligt migränbakis. Fy.


Och idag. Som jag laddat för att gå tidigt från jobbet för att komma ut till landet och mysa med familjen. Då är det århundradets elfel (?) så inga tåg går. Fy igen. Så jag har hängt på Centralen med min kaffe i några timmar. Nu sitter jag i alla fall på ett tåg till Västerås, tre timmar senare, för att kunna byta och komma rätt. Håll tummarna att detta och nästa tåg går!

Mitt sällskap. Ett mycket troget sådant


Veckans träning vecka 23


Måndag: Löpning 6 km
Tisdag: Vila
Onsdag: Löpning snabbdistans, totalt 10 km
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Löpning 4 km
Lördag: Långpass 15 km (med några ofrivilliga stopp..)
Söndag: Vila

Det blir många löppass i dessa dagar. Men man ska ju bli bra på det man tränar. I mitt fall känns det dock tvärt om just nu. Tunga ben som minst sagt kom fram under lördagens långlöp. Jag hoppas det blir bättre.


600-metersintervaller

I onsdags blev det intervaller på mina tunga ben. Planen var inte alls fyra sexhundringar utan typ dubbelt så många. Men det gick inte, så frustrerande! Benen och andningen tog totalslut. Puh.

Uppvärmning 2 km (10,6 km/h)
Intervaller 4x600 meter (14,1 km/h) med 200 meters gåvila (5,1 km/h) emellan
Nedjogg 1,8 km (10,3 km/h)
Totalt 7 km, 40.59


Sammanbiten..

..jag var tvungen att ta en glad selfie för att väga upp


Möhippa

Jag är slut som artist! I helgen har det varit möhippa..förlåt fårhippa med ett helt gäng. Det var länge sedan jag skrattade så mycket. Den blivande bruden var utklädd till fåret Shaun och alltså. Vilken snygg outfit! Först överraskade vi bruden hemma hos henne och sedan blev det kryssning från lördag till söndag. Sjukt trött idag, men så får det vara. Idag står båttur och middag på schemat och vädret är helt klart med oss.Cykel och pullups

Vi var många som valde att cykla i tisdags, kul! Efter min klass tog jag gummibandet och försökte mig på några pullups igen. Men jag är kvar på min platå och tror jag får satsa helhjärtat på dem efter halvmaran. Jag har liksom ett fokus nu som inte går att rubba på. Och mer tid finns inte riktigt. Men jag ska tillbaka! 


Härliga helgen

Nu är det snart helg igen, haha. Men jag måste ju bara nämna den härliga helgen som var. Tung löpning. Men det vet ni redan. Sedan blev det parkhäng i solen med vänner och barn, grillning, snack, mys, öva på att cykla med Alicia och bara hänga med familjen. Älskar't!


Backintervaller

I förrgår stod backintervaller på schemat. Och jag hade ju hoppats på att få skriva att benen var pigga och hade vaknad upp från sin sega period. Men icke. Det gick trögt, minst sagt. Uppvärmningen var riktigt seg och nedjoggen likaså. Intervallerna var det dock inte något fel på. Jag hade kanske önskar lite mer stuns i benen, men jag ska inte klaga. Men åtta kilometer blev det i regnet och än så länge står jag på benen!


Uppvärmning 3 km
10x backintervaller
Nedjogg 3 km
Totalt 8 km, 50.37


Veckans träning vecka 22

Måndag: Styrka ben

Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Migrän
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Tröskelpass, totalt 13 km
Söndag: Cykeltur 24 km

Denna vecka bestod av förfärlig migrän nästan i dagarna tre. Trots detta blev det fyra träningspass där tröskelpasset kändes superbra. Och jag fick till ett styrkepass, bara en sådan sak!


10 + 3 + 1 + 1

Alltså lördagens långpass. Jag vet inte var jag ska börja. Det var jobbigt, vidrigt och förfärligt! Jag tog totalslut efter strax över milen och var passande nog utanför mina föräldrar då och satte mig på deras trapp och tog igen mig i sju minuter. Sedan fortsatte jag tre kilometer till och pausade på en bänk. Och så en kilometer. Lite paus. Och så löpning hem. Benen bar mig knappt och jag kände mig urvriden på både muskler, energi och vilja. Väldigt jobbiga känslor. Tyvärr är denna känsla i benen mer regel än undantag. Effektiv löpning blev 15 km på 1.31.06. Helt okej om det inte vore för alla stopp. Men jag reser mig och går vidare.


Efter strax över milen och mitt första stopp. Totalslut.

Efteråt. Ännu mer totalslut.


Fredagslöpning

I fredags sprang jag en liten snutt på fyra kilometer (22.46). Jag skulle egentligen springa längre, men jag har varit så seg i benen så jag sparade mig till lördagens långpass. Som för övrigt tog kål på mig. Puh.


BP

Jag har inte instruerat min Body pump på tre (!) veckor när jag körde mitt pass i torsdags! Och så skulle jag köra några nya låtar från 102:an och jag kände mig så osäker. Det var kanske bara en känsla, förhoppningsvis. Men jag kände mig lite ny och ovan. Det släppte såklart, men fy för den känslan. Man vill ju leverera på topp! Men liknande känsla får jag ju alltid när det är nytt upplägg och ny koreografi, så det är väl bara att härda ut lite. Nästa vecka ska jag jobba för att köra hela nya!Tuff löpning

Igår gick jag till Sats Stadshagen efter jobbet. Det var snabbdistans på schemat och i vanlig ordning var jag lite nervös. Både för att vara tung i kroppen och inte orka och för att få ont någonstans eller ha något som krånglar. Men jag ställde mig på bandet och körde. Med relativt pigga ben. Men efter nästan fyra kilometer av mina fem snabba tog jag totalslut. Så bittert, men jag körde lite snabbare än min kapacitet igår. Tydligen. Men bortsett från mitt lilla stopp löptes fem snabba på under 26 minuter och hela milen på 54.50. Helt okej även om jag är bitter över vilan. Men jag får jobba lite hårdare helt enkelt.

Uppvärmning 3 km (10,6 km/h)
Snabbdistans 5 km (11,6 km/h med en paus efter knappt fyra kilometer..suck)
Nedjogg 2 km (10,2 km/h)
Totalt 10 km, 54.50


Ett år (och en dag) sedan

Jag hittade dessa bilder på mig och lilleman från förra årets nationaldag. Så liten han var, så mycket bebis. Tiden går så himla fort!


Måndagslöpning

I måndags löptes veckans första runda med sjukt tunga ben! Det skulle vara lugn löpning och tack och lov passade det mig alldeles utmärkt. Sex kilometer på 34.46 var precis vad jag skulle prestera. Synd bara att känslan var så tung. Men det fick jag väl betala efter den sköna känslan på lördagens tröskelpass. Så det är okej, haha.


Cykelfika

I söndags hoppade jag och mannen upp på våra landetcyklar för en cykeltur. En galet fin väg som tog oss fram till ett supermysigt café. Vädret var sådär perfekt för en cykeltur och det var inte en gnutta jobbigt någonstans (förutom i sittknölarna dagen efter..). Belöningen blev, förutom den härliga turen, en vegetarisk hummusmacka till lunch och kanske världens största morotskaka extra allt till fikat. Jag är nästan mätt fortfarande. Summa summarum: 24 kilometers njutning. Åh vilken härlig stund!Veckans träning vecka 21

Måndag: Vårruset 5 km

Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Intervaller 12x200 m, totalt 9 km
Torsdag: Vila
Fredag: Löpning 14 km
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Detta var vecka när jag rev upp ett gammalt skavsår och hade så ont i foten att jag knappt kunde gå. Men jag fick till det längsta långpasset hittills och det kändes bra bortsett från de två sista kilometerna när benen strejkade lite. Dessutom blev det årets Vårrus och kanske det bästa intervallpasset hittills!


Tröskelpass

Igår var det dags för veckans första löppass efter skavsårshärva och migränvecka. Det blev ett tröskelpass som helst ska löpas på plant underlag eftersom man inte ska dra på sig mjölksyra. Och jag valde de planaste vägarna jag kunde hitta. Och det kändes så himla bra, bortsett från att jag rev upp mitt skavsår igen som börjat läka. SÅ dumt att jag inte tog på ett skavsårsplåster från början. Men efter de två första 2,5 kilometrarna sprang jag hem för att sätta på ett plåster. Tur det, annars hade det nog blivit ballongfot igen. Jag tror att jag kompenserade lite när jag fick ont av skavsåret för jag blev besvärad i höften efter ett tag. Men bortsett från det kändes det så bra!!

Uppvärmning 2 km
Tröskelpass 4x2,5 km
Nedjogg 1 km
Totalt 13 km med effektiv löptid på 1.14.05.


Veckans träning vecka 20

Måndag: Vila

Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Löpning 6 km
Torsdag: Instruera Bodypump
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 13 km
Söndag: Vila

Nu börjar jag komma upp i distans i löpningen vilket känns bra. Och fyra träningspass är helt okej!


Cykelpass

I tisdags hann jag med mitt cykelpass mellan migränanfallen. Och det gick toppen trots detta. Grymma deltagare med grym kurva och jag fick köra gärnet innan tre dagars vila. Skönt!


Styrka

I måndags körde jag styrketräning efter jobbet. Och jag fick plocka bort delar av passet eftersom benen tog totalslut. Ungefär som på långpasset förra veckan. Och sedan fick jag direkt träningsvärk som sedan höll i sig i två dagar till. Skönt att jag fick till lite styrka och prehab/löpfrämjande styrka. Musklerna blir lite åsidosatta nu när jag har fokus på löpningen. Och de behövs ju faktisk mer än någonsin under löpningen.

Superset knäböj 5x4 // Utfall med hantlar 4x7
Front squat 5x5


Migränvecka

Denna vecka har bjudit på ett styrkepass (yes!) ett cykelpass och sedan mest migrän. Helt galet. I måndags knatade jag till gymmet i hopp om att bli av med huvudvärken. Det gick sådär och huvudvärken blossade upp och blev till migrän. I tisdags vaknade jag med fortsatt migrän och dagen på jobbet var bara att genomlida. Minst sagt. Efter alvedon kom jag hem och drog senare iväg och körde min cykelklass vilket gick väldigt bra trots omständigheterna. Men sedan bröt det loss. Igår vaknade jag med rejäl huvudvärk (alltså, hallå?!) och dagen fick genomlidas igen. Sedan gick jag hem och la mig och blev liggande hela kvällen. Idag. Gissa vad? Jag vaknade med huvudvärk. Men det blev faktisk bättre och nu känner jag inte av det. Nu ska jag bara packa inför helgen och sedan försöka sova. Sömn är tydligen absolut på första plats av behov just nu. Så bäst att lyssna!RSS 2.0