Svenskt tenn

Jag är så tacksam över mina 30-årspresenter och så imponerad av mina vänners förmåga att pricka in precis vad som passar mig. Som denna kruka från Svenskt Tenn till exempel. Den kommer passa bra i de flesta fönster här hemma. Och på diverse andra ställen.  

Ejla gillar..





Skottdagen

Dagen är här, den som endast infaller var fjärde år. Det är väl då kvinnorna ska fria? Själv har jag varit på MVC för återkontroll och fått okej efter förlossningen. Så skönt! Nu ska jag träffa två kompisar för lunch och fika. Typiskt bra skottdagsgöra. 

Igår hade vi en slappisdag som började med en välbehövlig sovmorgon för mig följt av Nyhetsmorgon. Efter serier och lite pyssel gick vi ut en sväng och avslutade med att köpa pizza på vägen hem.






Lördag

Igår gick jag min första promenad, helt själv utan barn. Jag mötte mamma för att fixa mitt guldhalsband jag fick i födelsedagspresent. Vi hade så mycket att prata om att jag inte hann med övriga ärenden och i princip fick springa tillbaka för att avlösa sambon som skulle hämta storbarnet på förskolan. 


Idag har vi fått en prommis hela familjen i solen. Helt galet skönt väder! Sedan drog sambon på hockey och vi andra drog hemåt. Nu har lilleman sovit i snart sex (!) timmar så strax ska jag gå och peta lite på honom så han är lite trött i natt när jag tycker man ska sova. Kvällen bjuder annars på hockey, Mello och Djungelvrål. 


Som vår. Fast kallt

Vädret är ju helt fantastiskt. Igår och idag har det nästan sett ut som vår. Dock har det varit väldigt kallt. Men det inger ju hopp. Snart är det vår på riktigt och vi kan lägga overall och tusen lager kläder på hyllan ett tag.

Igår hade jag en vän över och fick några timmars snack i soffan med kaffekoppen i högsta hugg. Och idag har vi mest slappat hemma efter en natt med alldeles för lite sömn. Jag tror lilleman är i någon tillväxtfas och kräver mer mat, för igår kändes det som att amningen inte riktigt räckte till. Men idag verkar vi vara på banan igen. Skönt



Tisdag

Vi har fortsatt att hålla Alicia hemma från förskolan efter förra veckans förkylning. Men nu börjar hon klättra på väggarna så imorgon satsar vi på att vara tillbaka och hoppas hon orkar. Hon behöver definitivt den stimulans hon får där och dessutom har hon börjat med någon form av trotsig matvägran här hemma vilket inte sker på föris.. Nu har jag precis pimpat naglarna för första gången på ett tag och ska strax göra som gossen nedan. Sluta ögonen och luta mig tillbaka. Godnatt.



Ljuva 30

Så var dagen kommen då jag lämnar 20-någonting och entrar världen som 30-åring. Det känns väl inte mer annorlunda än igår annat än jag är lite mer lycklig och tacksam över familj, vänner och livet i största allmänhet. Det är svårt att vara annat efter helgens firande. Idag kom föräldrarna över och fortsatte firandet. Efter det har vi mest slappat i soffan framför House of Cards och nu är jag den enda vakna själen här hemma. Imorgon återgår vi till rutinerna och det är dags för förskola för lilla A.

Födelsedagspussen var nog det bästa



Gårdagens firande

Några av mina fantastiska presenter


Igår förfirade jag min 30-årsdag med släkt och vänner. Vi blev väldigt många som käkade buffé och hade det allmänt bra. Och jag blev bortskämd till tusen med underbara presenter, bland annat klocka från Daniel Wellington, kruka från Svenskt tenn, mys på Centralbadet, lyxbrunch, väska, pengar, guldsmycke, guldring, godis, pajformar, duschcreme.. Mitt i prick helt enkelt. Tack alla!


Firande

Helgen går i kalasens tecken. Igår var jag hemma hos min underbara vän för att fira att hon blivit ett helt år äldre. Jag och Melvin drog dit och resten av familjen fick vara hemma och ta det lugnt efter en veckas förkylning. Det bjöds på sjukt god mat i sjukt bra sällskap. Vi satt och snackade minnen vilket ledde till en sen kväll. Så länge har jag nog inte frivilligt varit uppe på väldigt länge. Det var så trevligt att inget ögonblick ens hann förevigas. Skämmes. Om dagens kalas kan jag berätta imorgon för nu ska jag snusa ikapp med min lille son. Natti.




Löpsaknaden är stor


Idag har jag kikat runt på träningskläder, läst inspo om träning och dreglat på diverse träningsbloggar. Och det jag kommer fram till? Herre je och oh my lord vad jag saknar löpningen! Ge mig ett tufft intervallpass, ett distanspass eller ett långpass och en chans att pressa kroppen. Att få svettas och känna endorfinerna. Det är så enkelt. Dra på dina sköna löpartights, en sporttopp och snöra på skorna. Nu blir jag taggad att köra på med MammaMage-övningarna och stärka kroppen inifrån och ut så jag har alla förutsättningar när jag väl ger mig ut i spåret eller hoppar upp på bandet. Åh.


Onsdag

Det är glest mellan uppdateringarna i dessa dagar. I måndags hade jag min sessa hemma från förskolan och vi träffade våra bff's och käkade lunch. Men vi hann inte med någon heldag eftersom hon blev hängig och fick feber. Så vi fick traska hem och sedan dess har hon varit hemma med mig. Idag har vi dock kommit ut på en promenad och handlat massor till helgens festligheter. Dessutom har jag bakat kuvertbröd också. Nu är jag snart redo att fylla 30. Eller i alla fall redo att fira att jag snart fyller 30. Alltid något. Nu har jag krupit ner i sängen, båda barnen sover och sambon är ute på äventyr. Så jag ska väl försöka få till några timmars sömn innan det är matdags igen.



Alla hjärtans dag

Vad är bättre än att vakna upp denna söndag med halsont och snorig näsa..? Jo, mycket är bättre än det. Jag vet dock inte om det är någon form av trötthetssyndrom eller om jag faktiskt håller på att bli sjuk. För trött är jag efter många vakna timmar de senaste nätterna. Men både igår och idag fick jag två timmars sovmorgon helt ensam. Det var guld värt! Nu är sambo och tösamaja ute på äventyr och jag och min minsta är hemma och tar igen oss. Ikväll blir det hemmagjord pizza och en lugn alla hjärtans dag, precis vad som behövs!




Regnig dag

Idag har vi haft en fin dag. Efter att vi lämnat Alicia på förskolan i regnet fick vi en översyn av våra element här hemma eftersom vi inte riktigt är nöjda med temperaturen alla gånger. Sedan mötte vi upp vän plus bebis och fick umgås en stund. Shopping, lunch och kaffe hann vi med, kvalitetstid när den är som bäst! Nu ska jag sova, för denna sömnbrist gör mig tokig stundtals. Man fattar hur viktig sömnen är när man inte får tillräckligt av den. Så godnatt, här håller vi tummarna för några timmars sammanhängande sömn innan det är matdags igen.



Måndag


Måndag och ny vecka igen. Denna vecka ska jag klara mig utan sambons hjälp på dagarna. Efter lämning av storasyster på förskolan i morse gick jag hem och sov en timme efter en natt med på tok för lite sömn. Det värsta med att sova på dagarna är dock att man blir så himla trött och seg efteråt. Men nu har jag hämtat mig, käkat lunch och sitter och myser med lillebror. Ganska så okej faktiskt.


Förlossningen

Nu har det snart gått två veckor (tretton dagar för att vara exakt) sedan vår Melvin kikade ut. Och här kommer en liten förlossningsberättelse. Vattnet gick någon gång strax efter elva på fredagskvällen. Då blev jag ombedd att gå och vila. Sagt och gjort. När pulsen lagt dig något lyckades jag kanske få till två timmars sömn. Sedan satte värkarbetet igång strax innan tre och jag gick och vankade fram och tillbaka här hemma tills det började bli olidligt. Strax innan klockan 06 var vi inne på Södra BB och jag var så lycklig för lustgasen, haha. Klockan 08.16 såg Melvin vår värld för första gången. Obeskrivligt, underbart och med så mycket kärlek.


Under denna förlossning var jag mycket mer medveten om vad som hände. Det gick fortare och var inga hinder på vägen. Det är dock kanske därför jag upplevde smärtorna mycket klarare och mer smärtsamma denna gång. Men här gick det på två och en halv timme från att vi kom in till BB, mot omkring tretton med Alicia. Dessutom kände jag mig så pigg i kroppen efteråt denna gång vilket är som natt och dag jämfört med förra. Dessutom är jag överlag mer lugn med allting, amningen kom igång med besked och ja, man känner att man kan det här. Underbar känsla. 



Helkväll med två barn

Ikväll har jag haft min första helkväll själv med båda barnen. Det gick fint, bortsett från lite tjafs vid tandborstningen och självklart en Melvin som var väldigt icke tillfreds just när jag skulle lägga Alicia. Men då var det bara att ta med honom, amma lite och läsa bok för båda barnen. När stortjejen somnat landade jag och min lillkille i sängen och spanade hockey. Och nu är båda nöjda, mätta och strax redo att sova.



Torsdag

Ojoj, dagarna rullar på. Denna vecka har vi mest hållit oss hemma hela familjen. Några promenader har hunnits med, några fikabesök, en del House of Cards och mycket ritande här hemma. Vi njuter av lugnet (inte alltid dock med en vild snart treåring) och tar dagarna som de kommer. På måndag börjar sambon jobba igen så då lär lugnet vara ett minne blott i och med lämning och hämtning på förskolan och allt fix i kombination med lite sömn. Igår fick jag rejäl huvudvärk och var tvungen att gå och lägga mig och hoppas att huvudet inte skulle sprängas. Pust. Idag känns det bättre, men inte helt bra. Men jag kommer förhoppningsvis ikapp med sömnen, tids nog.



RSS 2.0