Spenatsoppa
Vi har snäöat in på härliga soppor nu under höst/vinter. För ett tag sedan gjorde jag spenatsoppa och det blev rätt bra. Dessutom är det ju en liten järnboost för dig med långt blodvärde.
Ingredienser, 4 port
500 g hackad fryst spenat
1 msk smör/margarin
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm muskot
4 st ägg
Gör så här
1. Tina spenaten i lite av vattnet i en kastrull.
2. Tillsätt smör, pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.
3. Smula ner buljongtärningarna och låt soppan koka tio minuter under lock.
4. Rör i grädden. Smaa av med salt, peppar och muskot.
5. Koka äggen. Skala och skär i halvor. Servera i soppan. Klart!
Receptet hittade jag här.

Kommentarer
Trackback